Вівторок, 28 Вересня, 2021

Нове

Баклажани по-французьки готуються швидко і дуже смачно

Ці баклажани подаю як другу страву або як гарячу закуску. Виходить ніжна, соковита, ароматна і дуже смачна страва. Принцип приготування дуже простий. Використовую один спосіб, щоб баклажани швидко приготувалися в духовці, стали ніжними, але добре тримали форму.

Інгредієнти:

  • 2 шт. баклажани
  • 4 шт. помідори (невеликі)
  • 6 шт. оливки
  • 100 г сир (сулугуні)
  • 4 ч.л. без гірки майонез
  • 4 ст.л. рослинна олія
  • за смаком спеції
  • за смаком сіль

Приготування:

Частину баклажанів з боків зрізаємо і середину розрізаємо навпіл. Виходять товсті скибочки. Залишки баклажанів нарізаю на кубики, обсмажую, з’єдную з соковитими овочами і виходить смачний салат.

Скибочки баклажанів відправляємо в гарячу олію (2 ст. л.) в сковороду і обсмажуємо тільки з одного боку.

Форму змащуємо залишками олії, розміщуємо скибочки баклажанів обсмаженою стороною вгору, посипаємо сіллю і меленим перцем.

Змащуємо баклажани майонезом (можна замінити на сметану).

Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо на баклажани.

Щоб додати страві цікавий смак, додаю ще оливки. Нарізаємо оливки кружечками і викладаємо на помідори. Доповнюємо меленим перцем.

Посипаємо овочі натертим сиром і ставимо в розігріту духовку при 180 градусах на 15 хвилин. Сулугуні можна замінити на будь-який твердий сир.

Готові баклажани по-французьки виймаємо і відразу посипаємо сушеним орегано (дає прекрасний смак і аромат). Баклажани, обсмажені тільки з одного боку, швидко готуються в духовці і добре тримають форму.

Баклажани перекладаємо на тарілку і відразу подаємо на стіл в якості другої страви або як гарячу закуску. Баклажани, помідори, оливки, сир, орегано – це неймовірно смачно і ароматно.



Нове


Не пропусти