Нове

Заправка для борщу на зиму: краще відразу готуйте з запасом

Розумні господарки завжди заготовляють на зиму заправки до улюблених страв. Погодьтеся, борщ буде ароматнішим, якщо він приготовлений з овочів із власного городу. Буряк, помідори, морква, цибуля, часник — ось справжнє джерело вітамінів для організму!

Інгредієнти:

  • 1 кг буряка;
  • 1 кг помідорів;
  • 200 мл рослинної олії;
  • 1 кг моркви;
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі;
  • 1 головка часнику;
  • сіль, цукор і червоний мелений перець на свій смак;
  • 3 ст. ложки 9% оцту.

Приготування:

  1. Моркву, буряк, цибулю і часник очищаємо. Все, крім часнику, нарізаємо кубиками. Викладаємо в сковорідку.
  2. Помідори вимиваємо та подрібнюємо в блендері, додаємо 100 мл олії та вливаємо масу в сковорідку.
  3. Перемішуємо та тушимо 15 хвилин. Додаємо: сіль, цукор, перець і 100 мл олії. Потім тушкуємо, ще 30 хвилин.
  4. Часник подрібнюємо та додаємо до заправки. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
  5. Кип’ятити 2 хвилини, після чого усе знімаємо з вогню та виливаємо оцет.
  6. Готову суміш викладаємо в стерилізовані банки та закриваємо кришками.

Також читайте: НІЖНА СВИНИНА З ГРИБАМИ В СМЕТАННОМУ СОУСІ

Нове

Популярне