Розумні господарки завжди заготовляють на зиму заправки до улюблених страв. Погодьтеся, борщ буде ароматнішим, якщо він приготовлений з овочів із власного городу. Буряк, помідори, морква, цибуля, часник — ось справжнє джерело вітамінів для організму!
Інгредієнти:
- 1 кг буряка;
- 1 кг помідорів;
- 200 мл рослинної олії;
- 1 кг моркви;
- 0,5 кг ріпчастої цибулі;
- 1 головка часнику;
- сіль, цукор і червоний мелений перець на свій смак;
- 3 ст. ложки 9% оцту.
Приготування:
- Моркву, буряк, цибулю і часник очищаємо. Все, крім часнику, нарізаємо кубиками. Викладаємо в сковорідку.
- Помідори вимиваємо та подрібнюємо в блендері, додаємо 100 мл олії та вливаємо масу в сковорідку.
- Перемішуємо та тушимо 15 хвилин. Додаємо: сіль, цукор, перець і 100 мл олії. Потім тушкуємо, ще 30 хвилин.
- Часник подрібнюємо та додаємо до заправки. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Кип’ятити 2 хвилини, після чого усе знімаємо з вогню та виливаємо оцет.
- Готову суміш викладаємо в стерилізовані банки та закриваємо кришками.
Також читайте: НІЖНА СВИНИНА З ГРИБАМИ В СМЕТАННОМУ СОУСІ