Субота, 25 Вересня, 2021

Нове

Ватрушки з рікоттою і ягодами. Швидкий рецепт

Буває так, що дуже хочеться чогось смачного до чаю або на сніданок, але це повинно бути не просто смачно і стандартно, а якось особливо і вишукано. І водночас просто, доступно і бажано швидко, щоб і зусиль докласти небагато і час залишився на інші справи. Для такого випадку у мене є дуже чудовий рецепт листкових ватрушок! Цей рецепт просто справжній скарб))) Дуже легкий і швидкий, практично блискавичний! А який результат! Ммммм …. приголомшливий! Смачне і хрустке листкове тісто, ніжна з легкою лимонною ноткою начинка і свіжі ягоди. Це чарівне поєднання нікого не залишить байдужим! Єдиний мінус цієї випічки – вона зникає дуже швидко)

Інгредієнти:

500 г листкового дріжджового тіста
300 г рікотти
цукрова пудра за смаком
1 ч.л цедри лимона (обов’язково!)
свіжі ягоди або м’які фрукти
яйце для змазування
10 г ванільного цукру
трохи цукру для посипання

Приготування:

Для начинки з’єднати рікотту (її можна замінити на м’який сир), цукрову пудру до смаку, ванільний цукор і цедру лимона.

Тісто злегка розкатати і розділити на шість частин. У мене тісто складалося з двох шарів і кожен я розділила на шість шматочків.

Далі відступаючи від краю 1 см зробити неглибокі надрізи по краю.

Перекласти заготовки на деко, в середину кожного викласти начинку.

А зверху укласти ягоди.

Куточки тіста підняти і зліпити.

Ягоди зверху злегка присипати цукром.

А краї тіста змастити яйцем.

Випікати листкові ватрушки в розігрітій духовці при 180 С близько 20-25 хвилин.

Смачного!



Нове


Не пропусти