П’ятниця, 29 Березня, 2024

Нове

Вафельний торт “Золотий ключик”. Улюблений дитячий торт

Цей смак багато хто добре пам’ятає з дитинства. І у багатьох він був улюбленим дитячим тортом. Вафельний торт з вареним згущеним молоком, маслом і горішками.

Інгредієнти:

  • 90 грамів вафельних коржів
  • 390 грамів (1 банка) вареного згущеного молока
  • 170 грамів вершкового масла
  • 100 грамів обсмаженого арахісу

Для прикраси

  • 50 грамів шоколаду
  • 15 грамів (мл) молока
  • 25 грамів вершкового масла
  • 50 грамів обсмаженого арахісу

Приготування:

  • Добре збиваємо міксером до повітряного стану 170 грамів м’якого вершкового масла кімнатної температури.
  • Поступово додаємо в збите вершкове масло 390 грамів вареного згущеного молока кімнатної температури, кожен раз добре збиваючи міксером до повітряного стану.
  • Використовуйте якісне варене згущене молоко, до складу якого входить тільки молоко і цукор.
  • Крем краще збивати міксером, тоді він виходить більш ніжний і повітряний, ніж просто змішавши все віночком.
  • Відкладіть 1 ч. ложку крему, щоб потім прикрасити торт зверху.
  • Додаємо в крем 100 грамів подрібненого обсмаженого арахісу.
  • Перемішуємо до однорідного стану.
  • Тепер кожен корж змащуємо тонким шаром крему і укладаємо коржі один на одного.
  • У мене 12 коржів, на 1 корж я використовувала 50 грамів (1 повну ст. ложку) крему.
  • Верхній корж крем не змащуємо.
  • Легко натисніть на торт зверху, щоб всі коржі добре з’єдналися.
  • Обмащуємо кремом торт збоку і по краю шириною 2 см.
  • Обсипаємо крем подрібненим обсмаженим арахісом.
  • Середину торта покриємо шоколадною глазур’ю.
  • 50 грамів шоколаду, 15 грамів або мл молока, 25 грамів вершкового масла добре нагріємо все разом в мікрохвильовій печі або на водяній бані і перемішуємо до однорідного стану.
  • Виллємо глазур на торт і акуратно розподіляємо по поверхні.
  • Даємо глазурі застигнути і раніше відкладеним кремом малюємо на глазурі спіраль.

Торт готовий, якщо ви любите м’який вафельний торт, то дайте йому настоятися в холодильнику 5-6 годин.

Також читайте: СИРНЕ ЖЕЛЕ: НІЖНИЙ, ЛЕГКИЙ І КРАСИВИЙ ДЕСЕРТ ЗА 15 ХВИЛИН



Нове


Популярне