Цей смак багато хто добре пам’ятає з дитинства. І у багатьох він був улюбленим дитячим тортом. Вафельний торт з вареним згущеним молоком, маслом і горішками.
Інгредієнти:
- 90 грамів вафельних коржів
- 390 грамів (1 банка) вареного згущеного молока
- 170 грамів вершкового масла
- 100 грамів обсмаженого арахісу
Для прикраси
- 50 грамів шоколаду
- 15 грамів (мл) молока
- 25 грамів вершкового масла
- 50 грамів обсмаженого арахісу
Приготування:
- Добре збиваємо міксером до повітряного стану 170 грамів м’якого вершкового масла кімнатної температури.
- Поступово додаємо в збите вершкове масло 390 грамів вареного згущеного молока кімнатної температури, кожен раз добре збиваючи міксером до повітряного стану.
- Використовуйте якісне варене згущене молоко, до складу якого входить тільки молоко і цукор.
- Крем краще збивати міксером, тоді він виходить більш ніжний і повітряний, ніж просто змішавши все віночком.
- Відкладіть 1 ч. ложку крему, щоб потім прикрасити торт зверху.
- Додаємо в крем 100 грамів подрібненого обсмаженого арахісу.
- Перемішуємо до однорідного стану.
- Тепер кожен корж змащуємо тонким шаром крему і укладаємо коржі один на одного.
- У мене 12 коржів, на 1 корж я використовувала 50 грамів (1 повну ст. ложку) крему.
- Верхній корж крем не змащуємо.
- Легко натисніть на торт зверху, щоб всі коржі добре з’єдналися.
- Обмащуємо кремом торт збоку і по краю шириною 2 см.
- Обсипаємо крем подрібненим обсмаженим арахісом.
- Середину торта покриємо шоколадною глазур’ю.
- 50 грамів шоколаду, 15 грамів або мл молока, 25 грамів вершкового масла добре нагріємо все разом в мікрохвильовій печі або на водяній бані і перемішуємо до однорідного стану.
- Виллємо глазур на торт і акуратно розподіляємо по поверхні.
- Даємо глазурі застигнути і раніше відкладеним кремом малюємо на глазурі спіраль.
Торт готовий, якщо ви любите м’який вафельний торт, то дайте йому настоятися в холодильнику 5-6 годин.
Також читайте: СИРНЕ ЖЕЛЕ: НІЖНИЙ, ЛЕГКИЙ І КРАСИВИЙ ДЕСЕРТ ЗА 15 ХВИЛИН