Цвітна капуста, смажена в хрусткій паніровці, виходить завжди дуже смачною і апетитною. Пропонуємо рецепт смаження великих слайсів капусти, що виглядає дуже оригінально на столі. Для панірування використовуємо велику кількість спецій з вираженою гостротою. Якщо ви не любите гострі страви, то порцію перцю можна скоротити. Щоб капуста не вийшла сирою, перед смаженням її відварюмо до м’якості. Два шари панірування роблять скоринку досить щільною, що дозволяє зберегти всі соки всередині. Капуста виходить хрусткою з красивим забарвленням завдяки спеціям.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста- 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 2 ст.л. (15 мл.)
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Мелений червоний перець – 1 ч.л.
- Перець чилі – 1 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Чебрець – 1 ч.л.
- Чорний перець – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – для смаження
Приготування:
Качан цвітної капусти промийте, наріжте великими шматками. Намагайтеся не пошкодити цілісність шматків, вони повинні залишатися цілими.
Капусту покладіть в сковороду, влийте трохи окропу. Пропарте овоч з двох сторін під кришкою на невеликому вогні 7-8 хвилин, щоб він став м’яким.
У цей час приготуйте пряну паніровку. На плоску тарілку всипте борошно, додайте всі зазначені спеції, перемішайте.
Після бланшування капусту остудіть. Шматки по черзі опустіть в борошно з усіх боків.
В окрему тарілку вбийте яйце, додайте трохи молока, солі, збийте віночком до однорідності. Після борошна капусту опустіть в яєчну суміш з обох сторін.
Потім знову запаніруйте шматки капусти в борошні. Зайвий шар борошна струсіть.
Сковороду нагрійте на плиті, влийте олію. У гарячу олію покладіть заготовки.
Смажте їх на середньому вогні до придбання рум’яної скоринки. Коли одна сторона підрум’яниться, переверніть капусту на іншу. Сковорідку кришкою Не закривайте.
Готову капусту перекладіть на серветку, також добре промокніть серветкою зверху овоча, прибираючи верхній маслянистий шар.
Капусту можна подати на стіл, як в теплому, так і холодному стані, доповнивши її соусом.
Смачного!