Нове

Це любов з першого шматочка: яблучний пиріг з карамеллю

Ніжний, ароматний та дуже смачний яблучний пиріг з карамеллю! Готую його як на святковий стіл, так просто до чаю. Готується легко, швидко і без зайвої метушні. Ділюсь рецептом з Вами.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 штуки
  • Цукор – 100 г
  • Рослинна олія – 100 г
  • Молоко – 70 г
  • Йогурт грецький – 120 г
  • Борошно – 240 г
  • Розпушувач – 12 г
  • Родзинки – 100 г
  • Яблуко – 1 штука

Карамель

  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 10 г
  • Вершки (гарячі) – 70 г

Приготування:

У глибокій мисці збиваємо міксером яйця, підсипаючи паралельно цукор і підливаючи олію.

Вливаємо молоко, додаємо грецький йогурт і перемішуємо вінчиком. Просіюємо поступово борошно, всипаємо розпушувач і перемішуємо вінчиком.

Родзинки посипаємо борошном, змішуємо, викладаємо в тісто і перемішуємо.

Переливаємо у форму 24 см. Зверху викладаємо яблучні часточки. Випікаємо 35 хвилин при 180 градусах.

У каструлю всипаємо цукор і ставимо на слабкий вогонь. Варимо до розплавлення цукру, викладаємо вершкове масло і перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, швидко перемішуємо та знімаємо з вогню.

Поливаємо зверху на пиріг.

Смачного!

Нове

Популярне