Ніжний, ароматний та дуже смачний яблучний пиріг з карамеллю! Готую його як на святковий стіл, так просто до чаю. Готується легко, швидко і без зайвої метушні. Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 штуки
- Цукор – 100 г
- Рослинна олія – 100 г
- Молоко – 70 г
- Йогурт грецький – 120 г
- Борошно – 240 г
- Розпушувач – 12 г
- Родзинки – 100 г
- Яблуко – 1 штука
Карамель
- Цукор – 100 г
- Вершкове масло – 10 г
- Вершки (гарячі) – 70 г
Приготування:
У глибокій мисці збиваємо міксером яйця, підсипаючи паралельно цукор і підливаючи олію.
Вливаємо молоко, додаємо грецький йогурт і перемішуємо вінчиком. Просіюємо поступово борошно, всипаємо розпушувач і перемішуємо вінчиком.
Родзинки посипаємо борошном, змішуємо, викладаємо в тісто і перемішуємо.
Переливаємо у форму 24 см. Зверху викладаємо яблучні часточки. Випікаємо 35 хвилин при 180 градусах.
У каструлю всипаємо цукор і ставимо на слабкий вогонь. Варимо до розплавлення цукру, викладаємо вершкове масло і перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, швидко перемішуємо та знімаємо з вогню.
Поливаємо зверху на пиріг.
Смачного!