Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Торт з ніжним сирним кремом і персиками. Простий літній торт

Влітку хочеться чогось легкого, ніжного. Сьогодні я хочу вам запропонувати рецепт дуже простого, смачного і по справжньому літнього пирога. Пиріг з повітряним бісквітом, ніжним кремом і персиками. Попити чай з шматочком такого тортика одне задоволення. Якщо ви не любитель жирних і масляних тортів, то цей рецепт для вас.

Інгредієнти:

  • Бісквіт:
  • Яйця – 5 шт
  • Борошно – 100 г
  • Цукор – 80 г
  • Ваніль – за смаком
  • Сіль – щіпка

Крем:

  • Сир – 300 г
  • Вершки 33% – 250 мл
  • Цукрова пудра – 5 ст.л
  • Желатин – 15 г
  • Вода – 80 мл
  • Консервовані персики – 1 банка

Приготування:

Для початку приготуємо повітряний бісквіт. У глибокій ємності збиваємо 5 яєць, ванілін і щіпку солі міксером хвилини 2.

Потім починаємо добавляти цукор поступово 80 г і збиваємо ще 5-7 хвилин. Маса повинна стати дуже пишною.

Тепер просіюємо 100 г борошна і замішуємо тісто акуратно лопаткою знизу вгору.

У форму для запікання 24 см. Виливаємо тісто і ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 25-30 хвилин.

Тепер приготуємо сирний шар. 15 г желатину заливаємо 80 мл води. Ми залишаємо набухати на 10 хвилин.

Дуже добре охолоджені вершки 33% 250 мл збиваємо міксером до щільності. Я за 5 хвилин прибираю вершки, віночки і миску в морозилку, щоб точно добре все збили.

У збиті вершки додаємо 300 г сиру і 5 ст.л цукрової пудри. Збиваємо ще раз.

Набряклий желатин нам необхідно розпустити, для цього відправляємо його в мікрохвильовку на 30 секунд або розтопити на водяній бані. Желатин охолоджуємо. Потім вливаємо остиглий желатин і добре перемішуємо.

Нарізаємо кубиками консервовані персики, можна і свіжі, але дуже стиглі і смачні. Також можна замінити і на інші м’які фрукти та ягоди.

Готовий корж повністю охолоджуємо і ділимо на 2.

Збираємо торт. На дно укладаємо корж, зверху сирний крем з персиками. Збирати найкраще в роз’ємному кільці.

Зверху укладаємо другий корж, накриваємо і прибираємо в холодильник годин на 5.

Для прикраси я просто посипала торт цукровою пудрою.

Можна експериментувати і міняти фруктову начинку.

Смачного!



Нове


Не пропусти