Дуже смачний торт Рафаелло до святкового столу – безпрограшний варіант!
Інгредієнти для бісквіта:
- Борошно рисове (можна будь-яке) – 150 г;
- Яйце – 4 шт;
- Підсолоджувач – за смаком;
- Кокосова стружка 20 г;
- Розпушувач – 1/2 ч.л;
- Молоко 150 г + 1 ч.л. меду (для просочення коржів).
Інгредієнти для крему:
- Вершки 33% – 500 г;
- Рікота – 250 г;
- Підсолоджувач – за смаком;
- Кокосова стружка – 30 г
Інгредієнти для начинки:
- Білий шоколад – 80 г;
- Сливки – 30 г;
- Мигдаль – 30 г;
- Вафельні хлібці – 40 г
Приготування:
Готуємо бісквіт
1. Яйця дістати з холодильника заздалегідь, щоб були кімнатної температури.
2. Збити міксером яйця з підсолоджувачем в міцну піну. Потім просіяти борошно з розпушувачем через сито. Перемішати акуратно лопаткою.
3. Додати кокосову стружку і перемішати знову лопаткою.
4. Перелити тісто у форму і випікати в прогрітій духовці до 180 градусів ~ 30 хвилин. Бісквіту дати охолонути і витягти з форми.
Готуємо крем
5. Збити всі інгредієнти міксером, крім кокосової стружки. Її додати в кінці і перемішати лопаткою.
6. Готовий крем прибрати в холодильник.
Готуємо начинку
7. Шоколад розтопити в сотейнику і змішати з вершками. Горіхи і хлібці перемолоти в блендері в крихту.
Збираємо торт
8. Остиглий бісквіт розрізати навпіл (у мене вийшло 2 коржі, все залежить від вашої форми).
9. Просочити шари молоком (тепле молоко 150 г + Мед 1 ч.л.).
10. Перший корж змащуємо кремом> в середині робимо невелике заглиблення> посипаємо крихтою> поливаємо молочним шоколадом> кладемо наступний корж.
11. Верх торта і краї теж мажемо кремом.
12. Прибираємо в холодильник на 3 години, а найкраще на ніч.
13. Торт прикрашаємо кокосовою стружкою, ягодами.
Смачного!
Також читайте: ТОРТ НА СКОВОРОДІ З ЗАВАРНИМ КРЕМОМ