Вівторок, 28 Травня, 2024

Нове

Тепер це найкращий рецепт курячих гомілок: після того, як я навчилася так готувати курку, не розлучаюся з цим рецептом

Дорогі друзі, сьогодні поділюся з вами вишуканим рецептом курячих ніжок! Це не рецепт, а феєрія смаку та аромату, хоча все дуже просто і з цілком простих продуктів! Але курку в цьому соусі обов’язково хоч раз потрібно приготувати та скуштувати! Тож рекомендую!

Для приготування курячих ніжок у соусі я беру курячу гомілку 1 кг (приблизно 9 – 10 шт.). Ретельно мию курку та обсушую.

Потім на кожній гомілці роблю по два глибокі надрізи до кістки. Роблю це для того, щоб соус добре просочив ніжки під час приготування та надав вишуканого смаку м’ясу.

Далі додаю до ніжок:

  • сіль – 1 ч. л.
  • чорний перець за смаком
  • олія -2 ст. л.

Всі інгредієнти ретельно перемішую і даю курці просолитись 15 хвилин.

Потім наливаю невелику кількість рослинної олії в сковорідку, розігріваю її і смажу курячі гомілки з двох сторін до утворення легкого золотистого кольору.

Іде це приблизно по 5 хвилин. Потім дістаю гомілку зі сковорідки.

Після нарізаю півкільцями одну велику цибулину, а також натираю на великій тертці дві середні моркви.

І жарю овочі 5 хвилин, періодично помішуючи.

Далі заготовляю ароматні інгредієнти, які додадуть яскравого смаку та аромату соусу, для цього беру:

  • часник – 3 – 4 зуб.
  • імбир 5 г

Натираю їх на дрібній тертці і додаю в сковорідку до цибулі та моркви.

Також додаю до них 1 ст. л. приправи Каррі. Ця спеція дуже ароматна та смачна.

Смажу всі інгредієнти ще 2-3 хвилини, обов’язково перемішую.

Далі беру два апельсини та знімаю з одного цедру. Цедру потрібно знімати акуратно, не зачіпаючи білий шар апельсину.

І потім видавлюю з них сік, виходить приблизно одна повна склянка.

Далі виливаю сік у сковорідку та викладаю туди курячі гомілки.

І додаю ще інгредієнти для смаку та ретельно перемішую:

  • цедра
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • солодка паприка – 1 ч. л.
  • мед – 1 ст. л. (за бажанням)

Тушкую курку під кришкою по 10 хвилин з кожного боку! І готово! Виходить дуже смачно, ароматно та вишукано, завжди приємно спробувати приготувати звичний продукт у якомусь абсолютно новому виконанні!



Нове


Популярне