Понеділок, 17 Червня, 2024

Нове

Такий салат не набридне ніколи: незвичайний салат з баклажанів з куркою

Апетитний і смачний салат з баклажанів з додаванням курячого м’яса чудово урізноманітнить ваше меню. Такий салат виходить в міру ситним та ароматним. Обсмажені овочі чудово поєднуються з ніжною курячою грудкою, а свіжий помідор і ароматна петрушка додають салату соковитість і легкість. Такий салат може стати як апетитним доповненням до основних страв, так і самостійною вечерею. Він однаково буде доречним і за святковим столом, і в щоденному меню.

Готувати цей салат із баклажанами нескладно, і в осінньо-літній сезон усі продукти більш ніж доступні. Також для цього салату ви можете взяти відварене або запечене куряче філе.

Інгредієнти:

  • баклажани – 500 г
  • філе курки – 500 г
  • перець солодкий – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • петрушка – 1 пучок
  • майонез – 2 ст. л.
  • приправа каррі – 2 ч. л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • олія рослинна – для смаження

Приготування:

Півкілограма баклажанів нарізаємо спочатку кружальцями, а потім кружечки розрізаємо на брусочки.

Нарізані баклажани перекладаємо в миску, добре солимо і перемішуємо. Залишаємо на 20 хвилин для того, щоб вони пустили сік.

Через 20 хвилин баклажани промиваємо холодною водою, відкидаємо їх на друшляк, і даємо добре стекти воді.

У підготовлені баклажани додаємо 1-2 ст. л. рослинної олії та перемішуємо.
Баклажани смажимо на сухій сковороді невеликими порціями, щоб вони закривали дно сковороди. Обсмажені баклажани у такий спосіб міститимуть мінімальну кількість рослинної олії.

Пів кілограма курячого філе миємо та обсушуємо паперовими рушниками.
Філе солимо і натираємо приправою каррі з усіх боків.

Підготовлене куряче на розпечену сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо на сильному вогні приблизно по одній хвилині з кожного боку до красивої золотистої скоринки.

У сковороду до обсмаженого філе наливаємо приблизно пів склянки води. Сковороду накриваємо кришкою та тушкуємо приблизно 15 хвилин.

Готове куряче філе, що вже охололо, нарізаємо невеликими брусочками. Підготуємо решту овочів. Одну цибулину нарізаємо півкільцями.

Одну моркву ріжемо тонкою соломкою. Для цього моркву розрізаємо на шматочки довжиною приблизно 5-6 см. Кожен із шматочків нарізаємо на тонкі пластинки, а потім пластинки ріжемо соломкою.

Один солодкий перець теж нарізаємо соломкою.

На розпеченій сковороді з невеликою кількістю олії трохи обсмажуємо цибулю. Додаємо до нього нарізану моркву. Обсмажуємо на невеликому вогні приблизно 3 хвилини.

Сюди ж додаємо нарізаний перець. Все смажимо ще приблизно 2-3 хвилини.

Один помідор розрізаємо на 4 частини та видаляємо насіння. М’якуш, що залишилася, нарізаємо смужками. Дрібно ріжемо пучок свіжої петрушки.

У миску кладемо обсмажені баклажани, нарізане куряче філе, обсмажені овочі, нарізаний помідор та петрушку.
Салат солимо і перчимо до смаку. Заправляємо двома столовими ложками майонезу та добре перемішуємо.

Салат з баклажанами та куркою вийшов дуже смачним, ситним та ароматним. Обов’язково приготуйте його в сезон свіжих овочів.



Нове


Популярне