Беремо склянку будь-якого варення, розбавляємо водою і в лічені хвилини готуємо смачний десерт до чаю. Вийде чудовий домашній мармелад – солодкий і без зайвих добавок.
Варення беріть на свій смак, підійде і джем. З розрахунку на 200 грамів нам знадобиться стільки ж холодної води і 10 грамів агар-агар. Пересипаємо в глибоку миску агар-агар, заливаємо холодною водою.
Якщо є час – нехай трохи постоїть, але можна готувати і відразу. Переливаємо суміш в кухлик, доводимо до кипіння. Після кипіння варимо ще хвилину і додаємо джем або варення. Разом проварюємо дві хвилини.
Тепер переливаємо мармелад в застелену харчовою плівкою форму і залишаємо застигати при кімнатній температурі. Ще швидше буде поставити форму в холодильник. У підсумку на саме приготування пішло всього п’ять хвилин!
Застиглий мармелад залишилося тільки розрізати на рівні частки і можна подавати до столу.
Також читайте: НЕЗВИЧАЙНІ СИРНИКИ НА СНІДАНОК