Кролик тушкований в сметанному соусі – це чудовий спосіб приготувати ніжне і смачне м’ясо, яке розкриє свій багатий смак під впливом ароматного соусу. Цей рецепт стане чудовим варіантом для особливого обіду або вечері в колі родини чи друзів.
Інгредієнти:
- М’ясо кролика – 800 г
- Цибуля – 2 шт
- Морква – 2 шт
- Часник – 3 зубчики
- Сметана – 300 мл
- Борошно – 1 ст. л
- Розмарин – 1 ч. л
- Вода – 200 мл
- Сіль, перець – до свого смаку
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Кролика розріжте на порційні шматочки та підсмажте на добре розігрітій олії до золотистої корочки. Вийміть і відкладіть в сторону. У казані або глибокій каструлі на добре розігрітій олії пасіть до м’якості спочатку лук, нарізаний кільцями, потім додайте нарізану колечками моркву. До цибулі та моркви додайте часник та розмарин. Пасіть 2 хвилини. Перекладіть кролика до овочів, долийте води, доведіть до кипіння. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуйте до м’якості м’яса, близько 30-40 хвилин. Коли м’ясо стане м’яким, додайте сметану, сіль і перець до свого смаку. Тушкуємо ще 5-7 хвилин і додайте столову ложку борошно, якщо соус потрібно загустити – страва готова.