Цей рецепт полуничного рахат-лукуму – ідеальний спосіб використати свіжу або заморожену полуницю, створивши ніжний та ароматний десерт. Рахат-лукум має неповторний смак і текстуру, які підійдуть як для солодкого перекусу, так і для подарунка для друзів та рідних.
Інгредієнти:
- Полуниця — 200 г
- Желатин швидкорозчинний — 15 г
- Цукрова пудра — 150 г
- Лимон — 0,5 шт
Приготування:
У блендері розмеліть полуницю. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди. Додайте до цієї маси желатин і залиште його на деякий час, щоб він набрів. Потім додайте ще 120 г цукрової пудри та лимонний сік. Ретельно перемішайте цю суміш і нагрійте на повільному вогні. Варити потрібно, поки желатин не розчиниться, але доводити суміш до кипіння не можна. Зніміть суміш з вогню та охолодіть її. Потім збивайте міксером близько 6 хвилин, щоб маса стала світлою й загустіла. Візьміть зручну форму для застигання, покладіть в неї восковий папір, а зверху залийте полуничну масу. Рівномірно розподіліть і поставте в прохолодне місце на 5-6 годин для застигання. Коли рахат-лукум застигне, вийміть його з форми, посипте цукровою пудрою і наріжте кубиками.