Нове

Смачний сніданок на швидку руку: ліниві біляші на кефірі з фаршем

Ліниві біляші на кефірі з фаршем виручать, якщо хочеться смачної випічки з м’ясом, а на приготування класичних біляшів немає часу. Тісто для лінивих біляшів замішується на кефірі за кілька хвилин, рецепт відмінно підійде до сніданку або на перекушування, коли потрібно приготувати щось швидко, просто і без зайвих зусиль.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 г
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 1 ч.л
  • Сіль – 1/2 ч.л
  • Сода – 1/2 ч.л
  • Кефір – 200 мл
  • Фарш м’ясний – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сіль та перець чорний мелений – за смаком
  • Олія рослинна – для смаження

Приготування:

Спочатку готуємо фарш. Цибулю очищаємо і перекручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері до пюреподібного стану.

Цибулю змішуємо з будь-яким м’ясним фаршем, солимо і перчимо до смаку. Фарш можна взяти свинячий, яловичий, курячий, з індички або змішаний із різних видів м’яса.

У глибокій мисці змішуємо яйце з цукром і сіллю і перемішуємо вінчиком.

Додаємо кефір кімнатної температури та ще раз перемішуємо.

Додаємо в кілька прийомів борошно і ретельно перемішуємо тісто так, щоб не було грудочок.

В останню чергу, коли борошно все замішане, додаємо соду і ще раз ретельно перемішуємо тісто. За консистенцією має вийти тісто, схоже на оладки.

Сковороду попередньо розігріваємо та наливаємо невелику кількість рослинної олії.

За допомогою ложки викладаємо невелику кількість тіста, як на оладки. На тісто додаємо трохи фаршу і поверх фаршу викладаємо ще тісто так, щоб воно покрило всю начинку.

Закриваємо сковороду кришкою і смажимо ліниві біляші на невеликому вогні спочатку з одного боку, потім перевертаємо і смажимо з іншого боку до золотистого кольору. Смажимо обов’язково під кришкою, щоб біляші добре пропеклися всередині, а фарш не залишився сирим.

Готові біляші викладаємо на паперову серветку, щоб забрати надлишки жиру.

Ліниві біляші на кефірі з фаршем готові. Подаємо їх гарячими зі сметаною.

Смачного!

Нове

Популярне