Нове

Смачний салат з хрусткими баклажанами

Смачний та легкий у приготуванні салат. Фішка – хрусткі баклажани. Секрет хрусткої скоринки настільки простий, що ви здивуєтеся, чому ви так раніше не робили.

Взагалі цей «синенький» овоч дуже дивний. У сирому вигляді не представляє зовсім ніякого інтересу, але варто тільки запекти або посмажити, як він відразу перетворюється на невпізнанність. Пухкий, соковитий усередині та щільний зовні – його можна їсти просто так. Але ми додамо свіжості та кольору зелені та помідорів.

Я дам кілька варіантів заправки салату, а також напишу поради, як доповнити цю смакову бомбу. Ніхто не залишиться байдужим.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 300 г
  • Кукурудзяний крохмаль
  • Помідори – 150 г
  • Кінза – великий пучок
  • Часник

Приготування:

Готуємо продукти

Баклажани наріжте великим кубиком.

Засипте кількома щіпками солі. Добре перемішайте та дайте постояти 10-15 хвилин, щоб випустити зайву вологу.

Потім злийте рідину і обсушіть баклажани на паперовому рушнику.

Вимийте, обсушіть та порубайте зелень. Наріжте помідори та часник.

Кубики баклажанів обваляйте у кукурудзяному крохмалі.

Обсмажте баклажани з усіх боків на сковороді у достатній кількості олії. Жар під сковородою вищий за середній. Якщо ємність невелика, готуйте кілька прийомів. Нам потрібно позолотити кожну сторону кубика. Власникам фритюру впоратися буде простіше. Не поспішайте, ви зловите той момент, коли на шматочках утворюється скоринка.

Після перекладіть баклажани на паперовий рушник, щоб увібрати надлишки олії.

Я роблю салат порційним кожному у тарілку. Розкладаю нарізану кінзу, потім часточки помідорів та зверху розкладаю ще теплі баклажани. Присипаю часником.

Заправка такого салату на ваш смак. Можна просто збризкати часточкою лимона або полити улюбленим соусом бальзамік. А також заправити кунжутною олією або соєвим соусом.

Мені подобається поєднання солодкого соєвого соусу із соком лимона.

Чим ще урізноманітнити салат:

  • Експериментуйте із зеленню! Візьміть замість кінзи руколу, шпинат або салатну суміш.
  • Додайте контрасту смаку та кольору – розкладіть зверху сир або шматочки фети.
  • Посипте сумішшю насіння: кунжут, лляне насіння, насіння соняшнику та гарбуза.
  • А можна додати пекучого перцю або використати гострий соус.

Варіантів безліч!

Готуйте із задоволенням!

Нове

Популярне