Середа, 12 Червня, 2024

Нове

Смачний рибний пиріг з рисом

Рибний пиріг з рисом – це чудовий варіант для тих, хто хоче поєднати в одній страві ніжний смак риби та ситність рису. Цей рецепт не тільки швидкий і легкий у приготуванні, але й дуже корисний. Він ідеально підходить для сімейного обіду або вечері, коли хочеться порадувати близьких смачною і корисною стравою.

Інгредієнти:

  • Слоєне бездріжджове тісто – 200 г
  • Філе лосося – 200 г
  • Відварений рис – 120 г
  • Відварене яйце – 1 шт
  • Кріп і петрушка – 2-3 гілочки
  • Жовток – для змащування
  • Сіль, перець – до свого смаку

Приготування:

Відварене яйце наріжте дрібними кубиками. Додайте до нього відварений рис, дрібно нарізану зелень (кріп і петрушку), сіль і перець до свого смаку. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна суміш. Розморозьте слоєне тісто та розкочуйте його в прямокутник товщиною приблизно 0,2 см. Це забезпечить рівномірне пропікання тіста і красиву структуру пирога. На одну половину тіста викладіть рисово-яєчну суміш, розподіляючи її рівномірно по всій поверхні. Зверху акуратно розмістіть шматочки філе лосося. Накрийте начинку другою половиною тіста і добре защипніть краї, щоб пиріг не розкрився під час випікання. Зробіть кілька надрізів на верхній частині пирога, щоб виходила пара і пиріг рівномірно пропікався. Перекладіть пиріг на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть поверхню пирога жовтком для красивої золотистої скоринки. За бажанням можна посипати кунжутом для додаткового аромату і смаку. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте пиріг протягом 25-35 хвилин до золотистого кольору. Готовність пирога можна перевірити за допомогою зубочистки – якщо вона виходить сухою, пиріг готовий.



Нове


Популярне