Неділя, 13 Червня, 2021

Нове

Смачний рулет з лаваша: рецепт апетитної закуски

Готуємо смачні рулети з начинкою без замісу тіста. Для основи рулетів використовуємо тонкий лаваш. Начинка з м’ясного фаршу і картоплі робить рулети повноцінною стравою для ситного обіду. До картоплі і фаршу додаються солоні огірки, завдяки яким начинка стає соковитою, а її смак більш цікавим. При бажанні додається твердий сир. Рулети легко нарізаються на порційні шматочки, після цього блюдо виглядає ще смачніше.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 3 шт.
  • Картопля – 400 г.
  • М’ясний фарш – 300 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Солоний огірок – 4 шт.
  • Сир – 150 г.
  • Рослинна олія – ​​50 мл. (Для смаження)
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Часник – 4 зубчики
  • Вода – 50 мл.
  • Вершкове масло – 50 г.

Приготування:

  • Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками. Обсмажте в олії до м’якості.
  • До цибулі додайте м’ясний фарш. Постійно перемішуйте, розбийте великі грудочки фаршу на більш дрібні. Смажте фарш кілька хвилин.
  • Мариновані огірки наріжте невеликими кубиками, помістіть в сковороду з фаршем, перемішайте.
  • Картоплю очистіть, також наріжте дрібними кубиками, додайте до основного складу.
  • Суміш присипте сіллю і різними спеціями за смаком, додайте подрібнений часник, перемішайте, смажте пару хвилин. Влийте воду, овочі і фарш тушкуйте на невеликому вогні приблизно 15 хвилин до готовності. Сковороду прикрийте кришкою.
  • Приготуйте три однакових листа тонкого лаваша. Вершкове масло розтопіть до рідкого стану. Маслом змастіть лаваш з одного боку, щоб він став м’якшим.
  • Начинку після тушкування остудіть, розділіть на три рівні частини. Нанесіть її на весь периметр лаваша. Зверху начинку присипте тертим сиром.
  • Заверніть лаваш з начинкою в щільний рулет. Таким чином виконайте з іншими екземплярами.
  • Густий йогурт або молоко з’єднайте з яєчним жовтком, перемішайте. Отриманою сумішшю змастіть поверхню всіх трьох рулетів.
  • Заготовки приберіть в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте вироби 15 хвилин до придбання апетитної скоринки.
  • Після вилучення з духовки рулети змастіть вершковим маслом.
  • Рулети трохи остудіть, наріжте на порційні шматочки, подайте на стіл.

Смачного!



Нове


Не пропусти