Люля-кебаб з яловичини — це ароматна страва, яка легко готується в духовці. Завдяки спеціям і особливому методу приготування, люля-кебаб виходить соковитим і насиченим смаком. Ідеально підходить для сімейної вечері або зустрічі з друзями.
Інгредієнти:
- Ріпчаста цибуля — 500 г
- Фарш з яловичини — 1 500 г
- Сіль — 1⅓ ч. ложки
- Чорний мелений перець — ⅓ ч. ложки
- Червоний мелений перець — ¼ ч. ложки
- Мелений коріандр — 1 ч. ложка
- Мелена зіра — 1 ч. ложка
- Мелена паприка — ½ ч. ложки
- Кінза — 1 невеликий пучок
Приготування:
Цибулю подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера. Після подрібнення перекладіть її в друшляк, щоб прибралась зайва рідина. Далі обережно потрібно вижати руками. Змішайте яловичий фарш з подрібненою цибулею, сіллю, чорним і червоним перцем, коріандром, зірою, паприкою та дрібно нарізаною кінзою. Добре вимішайте фарш, після чого почніть його відбивати. Підійміть фарш над мискою та кидайте його назад 10–12 хвилин. Це допоможе страві зберегти форму під час приготування. Накрийте фарш харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1,5–2 години для маринування. Розділіть охолоджений фарш на рівні частини та сформуйте з нього довгасті ковбаски діаметром близько 3–4 см. Візьміть одну ковбаску, обережно надіньте її на шпажку та щільно обліпіть фаршем по всій довжині шпажки. Викладіть люля-кебаби на решітку духовки. Розігрійте духовку до 250 °С і готуйте протягом 15 хвилин. Потім переверніть кебаби й готуйте ще 15 хвилин до рівномірної рум’яної скоринки.