Лимонний соус – це чудовий спосіб додати свіжості та аромату вашим стравам. Його кисло-солодкий смак ідеально підходить як до риби, так і до птиці, а також може бути чудовим доповненням до овочевих страв.
Інгредієнти:
- Лимон – 1 шт
- Вершкове масло – 40 г
- Борошно – 2 ст. л
- Бульйон – 250 мл
- Молоко – 250 мл
- Сухе біле вино – 50 мл
- Сіль – 1 ч. л
- Цукор – 0,5 ч. л
- Перець – до свого смаку
Приготування:
Дрібно натріть цедру лимона, уникаючи потрапляння білого шару під нею. Витисніть сік з м’якоті цитруса. Розтопіть вершкове масло у сковорідці або каструлі на помірному вогні. Додайте просіяну муку і помішуйте хвилину-півтори. Постійно помішуючи, тонко влийте спочатку гарячий бульйон, а потім підігріте молоко. Додайте вино, лимонний сік, цедру, сіль, цукор і перець. При помішуванні готуйте соус на мінімальному вогні ще кілька хвилин, поки соус трохи не загустіє.