Запашні булочки з корицею – це справжнє солодке задоволення, яке варто приготувати кожному. Вони ідеально підходять для сімейного чаювання, зустрічей з друзями або просто як смачний перекус. Цей рецепт дозволить вам створити неймовірно ароматні та ніжні булочки, які стануть улюбленим десертом у вашій родині.
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- Вершкове масло – 100 г
- Молоко – 1 склянка
- Кориця – 20 г
- Яйце – 1 шт
- Жовток – 1 шт
- Цукор – 200 г
- Сухі дріжджі – 1 ст. л
Приготування:
У ¼ склянки теплого молока додайте дріжджі, 1 ст. л. цукру, дрібку солі та 1 ст. л. борошна. Ретельно перемішайте і залиште на 15 хвилин для активації дріжджів. В іншій мисці змішайте залишене молоко, яйце, половину цукру та розтоплене вершкове масло. Додайте молочно-дріжджову суміш і добре перемішайте. Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто до м’якої, еластичної консистенції. Залиште тісто у теплі на 35-45 хвилин для підйому. Розділіть тісто на 2-3 частини. Кожну частину розкочуйте у прямокутник товщиною 5-7 мм. Змастіть розтопленим вершковим маслом, посипте цукром і корицею. Скочуйте тісто в рулет і наріжте на невеликі шматочки. Викладіть їх на деко, залишаючи між булочками відстань, і дайте піднятися ще 20 хвилин. Змастіть кожну булочку жовтком. Випікайте у попередньо розігрітій до 180-190°C духовці протягом 20-25 хвилин, доки вони не набудуть золотистого кольору.