Шоколадні маршмелоу – це ніжний та ароматний десерт, який точно підніме настрій в будь-який час дня. Цей рецепт дозволяє створити смачні та пухкі маршмелоу з шоколадним смаком, які будуть чудовим доповненням до вашого чаю або кави.
Інгредієнти:
- Бульйонний желатин – 28 г
- Вода – 380 мл
- Какао-порошок – 85 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Глюкозний сироп – 185 г
- Цукор – 450 г
- Молочний шоколад – 150 г
Приготування:
Підкладіть плівку для їжі у квадратну форму для випічки розміром 25 см з усіх сторін. Розчиніть желатин у 160 мл холодної води. Залиште на 10 хвилин. Доведіть до кипіння 60 мл води. Змішайте з 35 г какао. Залишок порошку з’єднайте з цукровою пудрою. В каструлю налийте 160 мл води. Додайте глюкозний сироп та цукор. Нагрівайте кілька хвилин. Налийте у склянку холодної води та крапельку сиропу. Якщо вам вдасться витягти цукрову масу пальцями та скочуйте з неї м’яку кульку, вона готова. Перекладіть набухлий желатин у миску й почніть вбивати міксером, тонкою струминкою вливаючи гарячий сироп. Введіть суміш води та какао-порошку та продовжуйте вбивати близько 10 хвилин, доки маса не стане білою й повітряною. Розтопіть шоколад в мікрохвильовці або на паровій бані й лопаткою вмішайте його в маршмелоу. Перелийте масу в форму й рівномірно розподіліть. Посипте половиною пудри з какао. Залиште при кімнатній температурі принаймні на 8 годин, доки маршмелоу не застигне. Переверніть затверділий десерт на дошку. Покрийте залишками пудри з какао й дайте підсохнути 2 години. Потім наріжте.