Існує безліч рецептів приготування сирників, але сирники за нашим рецептом – це просто СМАЧНА БОМБА! Цей рецепт – перевершить усі ваші очікування та підкорить вас з першого шматочка.
Інгредієнти:
- Рікота – 180 г
- Батат – 2 шт
- Жовток – 0.5 шт (половина)
- Ванільний цукор – 0.5 ч. ложки
- Борошно – 1 ст. ложка
- Лимонна кислота – 1/4 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Вершкове масло – 30 г
- Рослинна олія
Приготування:
Для початку необхідно запекти батат. Батат розрізаємо вздовж на дві частини і запікаємо в духовці при 180 градусах, поки внутрішня частина стане ніжною і м’якою. Сир рікота викладаємо на ситечко і позбавляємось зайвої рідини. Сир відправляємо в миску, додаємо ванільний цукор, борошно, половину жовтка. У миску відправляємо м’якоть запеченого батату (без волокон), лимонну кислоту, трохи солі і добре перемішуємо. Поверхню столу посипаємо борошном і формуємо із тіста ковбаску. Ковбаску ріжемо на невеликі шматочки, формуємо зі шматочків акуратні “шайби” і кожну гарненько обвалюємо з усіх боків у борошні. У розігріту сковороду відправляємо шматочок вершкового масла і наливаємо трохи олії. Як тільки вершкове масло розтопиться, відправляємо в сковороду сирники і на сильному вогні обсмажуємо з двох боків до рум’янцю.
Обсмажені сирники викладаємо на лист і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 7 хвилин. Апетитні сирники подаємо зі сметаною, прикрасивши листочками свіжої м’яти та зернятками гранату. Смачного!