Смажені пиріжки з луком і яйцем – чудовий варіант для сніданку або легкого перекусу. Цей рецепт поєднує в собі ніжне тісто з ароматною начинкою з яєць та свіжого зеленого лука, створюючи смачну та задовільну страву для всієї родини.
Інгредієнти:
- Вода – 125 мл
- Молоко – 250 мл
- Дріжджі – 20 г
- Яйце – 2 шт
- Сіль – 1 ч. л
- Цукор – 2 ст. л
- Рослинна олія – 2 ст. л + для смаження
Начинка:
- Яйце – 4 шт
- Зелена цибуля – пучок
- Вершкове масло – 30 г
- Рослинна олія – 1 ч. л
- Сіль, перець – на смак
Приготування:
Змішайте теплу воду, тепле молоко та дріжджі. Додайте яйця, сіль і цукор. Ще раз все перемішайте. Поступово додавайте просіяне борошно і кожного разу добре змішуйте. Коли використовуєте приблизно половину борошна, влийте рослинну олію. Продовжуйте додавати борошно, замішуючи м’яке, не занадто густе тісто. Накрийте миску з тістом тканинною серветкою і залиште в теплі на 40–60 хвилин. Розімніть тісто і залиште ще на 5–10 хвилин. Яйця варіть протягом 10 хвилин. Охолодіть, і наріжте не занадто дрібними шматочками. Зелену цибулю нарубайте. Протягом 3–5 хвилин обсмажте на сковорідці з вершковим маслом та рослинною олією. Охолодіть. Покладіть яйця з луком в миску, посоліть, поперчіть і добре змішайте. Розділіть тісто на невеликі однакові частини. Візьміть один шматочок тіста, руками зробіть з нього невелике коло. У центр покладіть начинку та зліпіть краї. Так само зробіть пиріжки з решти тіста та начинки. На сковорідці розігрійте олію на середньому вогні. Смажте пиріжки по декілька хвилин з кожного боку, щоб вони добре зарум’янились.