Рогалики з яблуками – це чудовий спосіб розбавити свіжість та аромат свого домашнього столу. Цей рецепт дозволить вам насолодитися легкістю і неповторним смаком справжніх рогаликів, заповнених соковитими яблуками та ароматною корицею.
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл
- Цукор – 1 ст. л
- Борошно – 350 г
- Сухі дріжджі – 2 ч. л
- Рослинна олія – 30 мл
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Сіль – щіпка
Для начинки:
- Яблука – 300 г
- Цукор – 2 ст. л
- Кориця – на смак
- Жовток – для змащування
- Цукрова пудра – для посипки
Приготування:
Злегка підігріти молоко. Додати половину цукру та всі дріжджі. Добре змішати та залишити в теплому місці на 10-15 хвилин. До решти молока додати сіль, цукор та рослинну олію. Перемішати. Процідити борошно у миску, додати дріжджову суміш та молоко з олією. Замісити м’яке і трішки липке тісто. Зібрати його в кулю, покласти в миску, накрити рушником і залишити на 50-60 хвилин. Яблука нарізати дрібними кубиками. Змішати з цукром та корицею. Розділити підійшло тісто на 4 частини. Розкочуйте кожну частину в коло товщиною 5 міліметрів. Ножем розділити на 8 трикутних сегментів. На кожний сегмент з широкого боку виложити трошки яблучної начинки. Закрутити кожен трикутник у рогалик. Викласти на пекарську панель. Між виробами залишити невеликі проміжки. Накрити тканинною серветкою і залишити на 20-30 хвилин у теплому місці. Змастити збитим жовтком та посипати цукровою пудрою. Печені рогалики відправити у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.