Мрієте про ніжний сніданок або ароматну випічку на десерт? Спробуйте цей рецепт плюшок! З легким тістом та солодким начиненням вони стануть відмінним доповненням до будь-якого чаю чи кави, а також приємно здивують вашу родину.
Інгредієнти:
- Тепле молоко – 300 мл
- Яйця – 2 шт
- Вершкове масло – 70 г
- Дріжджі – 10-12 г (1 пакетик)
- Сіль – 1/4 ч. л
- Цукор – 100 г
- Борошно – 680 г
- Ванілін
Приготування:
У мисці змішати борошно, дріжджі та цукор. Додати молоко, воду, розтоплене масло, яйця, сіль і ванілін. Замісити тісто. Розділити тісто на однакові частини по 65-70 г. Розкотимо кульку тіста, змастити вершковим маслом, посипати цукром (1 ч. л), скрутити в рулет, защепіть краї, скласти пополам, розрізати по центру, але не до кінця. Для змащування плюшок також знадобиться розтоплене вершкове масло та трошки цукру для посипання. Змастити жовтком (1 жовток + 1 ст. л молока). Дати плюшкам піднятися в теплій духовці близько 20 хвилин. Випікати при t 180-190 °С протягом близько 25 хвилин.