Цей рецепт запечених ніжок качки з яблуками – чудовий спосіб приготувати незвичайну та смачну страву для вашого обіду чи вечері. Запах і смак качки поєднаються зі солодкістю та ароматом яблук, створюючи неповторний смаковий дует. Це страва, яка вразить вашу родину та гостей своїм неповторним смаком та ароматом.
Інгредієнти:
- Яблуко – 4 шт
- Ніжки качки – 4 шт
- Сухий майоран – 1,5 ч. л
- Вода – 250 мл
- Оливкова олія – 1,5 ст. л
- Сіль, перець – до свого смаку
Приготування:
Видаліть серцевину з яблук і наріжте неочищене м’ясо суцільними кільцями. Зробіть декілька проколов ножем на кожній нозі. Потім натріть птицю сумішшю майорану, подрібненого часнику, солі, перцю та олії. Викладіть кусочки яблук у форму, а зверху розташуйте качку. Залийте водою, стараючись не потрапити на ніжки. Запікайте 15 хвилин при температурі 240 °C, після цього зменшуємо до 150–160 °C і готуйте ще півтори-дві години.