Неділя, 19 Травня, 2024

Нове

Смачні кулічі – краффіни

Цей рецепт куличів-краффінів пропонує чудовий спосіб порадувати себе та близьких у святковий період. Комбінація тонкого тіста, ароматного шоколаду та горіхів створить неповторний смак, який залишить незабутні враження після кожного ковтка.

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл
  • Бездріжджова суміш для випікання – 5 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйце – 2 шт
  • М’який сир – 200 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Пшенична мука – 400 г + для посипання
  • Темний шоколад – 100 г
  • Важкі вершки 33% – 60 мл
  • Волоський горіх – 100 г
  • Вода – 50 мл

Приготування:

Змішайте молоко, бездріжджову суміш для випікання, 100 г цукру, яйця, сир та 60 г м’якого масла. Додайте сіль і поступово присипте муку. Замісіть м’яке тісто. Покрийте миску з тістом і залиште при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, поки воно не подвоїться в розмірі. Наріжте шоколад. З’єднайте у каструлю з 80 г масла та вершками. Розігрійте до однорідності. Охолодіть. Посипте стіл мукою. Розділіть тісто на три частини. Розкочуйте перший шматок тіста в дуже тонкий шар. Покрийте порцією шоколадної маси та посипте нарізаними горіхами. Зверніть в рулет. Відступивши від одного краю близько на 5 см, розріжте рулет вздовж напів. Згорніть з обох половинки равлика та покладіть їх одну на одну. Покрийте дно і стінки форми діаметром 10 см пергаментом. Викладіть у неї куліч. Так само сформуйте ще два краффіни. Накрийте форми плівкою для їжі та залиште заготівлі на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 180 °C. Випікайте кулічі приблизно 30 хвилин до золотистості. Розігрійте в каструлі 50 г цукру та воду до розчинення піску. Змастіть отриманим сиропом теплі краффіни.



Нове


Популярне