Клафути з апельсинами – це оригінальна та надзвичайно ароматна страва, яка додасть вашому столу особливої елегантності. Цей рецепт варто спробувати для тих, хто любить поєднання ніжності тіста з відсвіжним смаком апельсинів та горіховими нотками волоських горіхів. Приготування клафутів – це прекрасний спосіб порадувати себе та близьких смачною та оригінальною десертною стравою.
Інгредієнти:
- Апельсин – 3 шт
- Цукор – 150 г
- Яйце – 3 шт
- Горіхи волоські – до свого смаку
- Вершкове масло – 1 кусочок
- Ванільний цукор – 1 ч. л
- Молоко – 300 мл
- Борошно – 100 г
- Сіль – щіпка
- Кориця – до свого смаку
Приготування:
Очищуємо апельсини та розіб’єте на часточки. За бажанням можна видалити плівки та кісточки. Натріть трохи цедри на тертці. Змастіть маслом круглу форму діаметром близько 25 см. Викладіть туди цитрусові часточки по колу. Посипте трохи цукру та подрібненими горіхами. Міксером збийте до однорідності яйця з молоком, двома видами цукру, борошном, цедрою, корицею та сіллю. Тісто буде рідким. Залийте ним апельсини. Поставте в духовку, попередньо розігріту до 190 °C, приблизно на 50 хвилин.