Зелена гречка з грибами – смачна та корисна страва, яка додасть вашому столу смаку й поживних речовин. Цей рецепт ідеально підійде для сімейного обіду або вечері, адже він простий у приготуванні та насичений ароматами та смаком.
Інгредієнти:
- Зелена гречана крупа – 170 г
- Вода – 250 мл.
- Рослинна олія – 2 ст. л
- Цибуля – 1 шт
- Шампіньйони – 200 г
- Морква – 1 шт
- Сіль, перець – на смак
Приготування:
Ретельно промийте гречку та відділіть воду. Потім пересипте її у каструлю та залийте кип’ятком. Залиште під кришкою на 15 хвилин. На середньому вогні розігрійте рослинну олію в сковороді. Поріжте цибулю та гриби, а також натріть моркву. Обсмажуйте до випарування вологи. Поставте каструлю з гречкою на вогонь та нагрійте до повного випарування рідини. Посоліть та поперчіть до свого смаку. Додайте до крупи гриби та тримайте на вогні ще 3 хвилини. Потім прикрийте кришкою, зніміть з вогню та залиште на 10 хвилин.