Нове

Смачна смажена полента

Смажена полента – це прекрасна альтернатива для тих, хто шукає нові смаки та текстури. Цей рецепт пропонує спробувати незвичайний вид кукурудзяної каші, який після обсмаження набуває хрусткої зовнішньої скоринки та ніжної середини.

Інгредієнти:

  • Полента – 240 г
  • Вода – 1 л
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець – на смак
  • Рослинна олія – 2 ст. л + для змащування

Приготування:

Доведіть до кипіння воду у каструлі. Поступово посипте поленту. Варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи, доки каша не стане густою. Часник додайте до каші. Посоліть і поперчіть до свого смаку. Змастіть квадратну форму для випічки рослинною олією. Вилийте у неї поленту й рівномірно розподіліть. Дайте каші охолонути до кімнатної температури, а потім відправте в холодильник принаймні на 1 годину, щоб вона застигла. У сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Наріжте поленту на брусочки й смажте по 3–4 хвилини з кожного боку.

Нове

Популярне