Мамаліга з кукурудзяного борошна – це традиційна страва, яка не тільки ситна і смачна, але й проста у приготуванні. Цей рецепт стане ідеальним вибором для сніданку, обіду чи вечері, принесе вам атмосферу затишку і смаку дитинства.
Інгредієнти:
- Вода – 1350 мл
- Кукурудзяне борошно – 400 г
- Сіль – на смак
Приготування:
У каструлі з товстим дном доведіть до кипіння воду та підсоліть до свого смаку. Зменшимо вогонь і, постійно помішуючи, порціями додавайте кукурудзяне борошно. Варіть, не перестаючи ретельно мішати, близько 30 хвилин. Зменште вогонь до мінімуму і продовжуйте готувати ще приблизно 15 хвилин. Підійміть краї загущеної каші ложкою і тримайте на плиті 2 хвилини. Потім накрийте дошкою і переверніть страву на неї.