Основою виступає дієтичний курячий фарш, а начинка складається з грибів і солодкого перцю. Блюдо містить багато білків і є низькокалорійним, що важливо для людей, що стежать за фігурою і дотримуються принципів правильного харчування.
Інгредієнти:
- Курячий фарш – 800-1000 г
- Солодкий перець – 1 великий
- Яйця – 2 шт.
- Панірувальні сухарі – 1 склянка
- Цибуля – 2 шт. (Одна для фаршу, друга для начинки)
- Печериці – 500 г
- Сир – 100 г
- Зелень – 30 г (у мене петрушка)
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
Для початку готую начинку. Для цього нарізаю цибулю і солодкий перець півкільцями і обсмажую їх в невеликій кількості рослинної олії на сковороді пару хвилин. Потім додаю нарізані печериці. Тушу до повного випаровування рідини від грибів близько 10 хвилин, періодично помішуючи. Як тільки помічаю, що рідини не залишилося, вимикаю плиту і відразу відставляю сковороду в сторону.
Далі готую основу запіканки з фаршу. Для цього в курячий фарш додаю подрібнену цибулю (можна скористатися подрібнювачем або дрібно нарізати ножем), слідом кладу панірувальні сухарі, курячі яйця, спеції і сіль. Все добре перемішую ложкою і залишаю на 5 хвилин, щоб сухарі розбухнули. За час очікування тру сир на грубій тертці і нарізаю дрібно свіжу петрушку.
Включаю заздалегідь розігріватися духовку до 200 С. Форму для запікання злегка змащую олією силіконовим пензликом і викладаю в неї фарш. Акуратно розрівнюю фарш по дну ложкою, одночасно з цим формуючи бортики. Для полегшення завдання ложку можна періодично змочувати водою.
Потім ставлю основу в розігріту духову шафу і запікаю 25 хвилин. Після закінчення часу виймаю її вже підрум’яненою, і наповнюю готовою грибною начинкою. Розрівнюю ложкою.
Зверху посипаю тертим сиром. Знову ставлю в духовку на 10 хвилин. Приготовану запіканку посипаю свіжої посіченою зеленню.
Смачного!
Також читайте: ГАРЯЧІ БУТЕРБРОДИ АБО МІНІ ПІЦА – СМАЧНИЙ СНІДАНОК НА ШВИДКУ РУКУ