Вівторок, 28 Вересня, 2021

Нове

Салат з баклажанами і зеленим горошком

Даний салат яскравий приклад того, як з невеликої кількості продуктів можна приготувати смачне і ситне блюдо, при цьому досить швидко. Баклажани в салатах гармонійно поєднуються з вареними яйцями, консервованим горошком і зеленою цибулею. Заправляється салат майонезом або сметаною на вибір, також можна з’єднати ці два соуси. Для пікантності використовується трохи часнику.

Інгредієнти:

  • Баклажан-1-2 шт.
  • Рослинна олія – ​​20 мл.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Консервований зелений горошок – 100 г
  • Цибуля зелена – 20 г
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Баклажани очистіть від шкірки, промийте, м’якоть наріжте кубиками середнього розміру. Сковороду розігрійте, влийте олію.

Баклажани посоліть, смажте на середньому вогні 5-7 хвилин до готовності. Після смаження овоч остудіть.

Яйця відварити “круто”, очистіть, наріжте великими кубиками, з’єднайте з баклажанами в глибокій ємності.

Консервований зелений горошок з банки перекиньте в сито, щоб стік маринад, після горошок додайте до баклажанів і яєць.

Пір’я зеленої цибулі наріжте кільцями, закиньте в основний склад.

Салат заправте майонезом, присипте меленим перцем і сіллю, додайте подрібнений часник. При бажанні майонез можна перемішати зі сметаною.

Суміш ретельно перемішайте, щоб соус огорнув кожен елемент.

Перекладіть салат в тарілку для подачі.

Смачного!



Нове


Не пропусти