Ватрушки – це класичний український десерт, який завжди викликає посмішки на обличчях. Цей рецепт дозволяє створити смачні, ніжні та ароматні ватрушки, які будуть чудовим доповненням до будь-якого сніданку, перекусу або чаю. Вони легко приготовляються і прекрасно підходять для того, щоб подарувати смак свята вашим близьким. Спробуйте цей рецепт ватрушок, і ви отримаєте незабутнє кулінарне задоволення!
Інгредієнти:
Для тіста знадобиться:
- Маргарин – 200 г
- Борошно – 3 стакани
- Розпушувач – 0,5 ч. л
- Кефір – 1 склянка
Для начинки потрібні:
- М’який сир – 500 г.
- Цукор – 1 склянка.
- Ванілін – 1 ч.л.
- Яйце – білок – 1 шт
- Для змащування – 1 жовток
Приготування:
Маргарин порубати ножем. Борошно змішати з розпушувачем і додати до маргарину, перемішати. До розсипчастої маси додати кефір. Тісто акуратно зібрати, а не вимішувати. Готове тісто розділити на 3 шари та залишити в холодильнику на 1 годину. М’який сир розтерти з цукром і ваніліном. Білок збити в круту піну та обережно ввести у масу. Тісто розкотити в прямокутники (товщина 3 мм), розподілити по поверхні масу, скрутити в рулет і розрізати на круасани. Викласти на пергамент, покритий папером. Змазати жовтком і запекти 30-35 хв при 180°.