Інгредієнти:
Тісто:
- Кефір – 1 ст (250 мл)
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Борошно – 450 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
Начинка:
- Яйця – 5 шт (варені)
- Зелена цибуля – великий пучок
- Сметана – 2 ст.л
- Сіль
- Перець
Приготування:
Приготуємо спочатку тісто на пиріжки. Збиваємо віночком у мисці 1 яйце, 1 ч.л солі, 1 ст.л цукру. Вливаємо 1 склянку кефіру (250 мл) та перемішуємо.
Всипаємо частинами 450 г борошна та 1 ч.л розпушувача. Замішуємо тісто. Готове тісто залишаємо на 30 хвилин відпочивати.
Приготуємо начинку для пиріжків. 5 варених яєць нарізаємо кубиками. Подрібнюємо досить великий пучок зеленої цибулі. Додаємо сіль, мелений перець та заправляємо 2 ст.л сметани. Все добре перемішуємо та начинка для пиріжків готова.
Тісто ділимо на невеликі частини.
Тісто розкочуємо так, щоб вийшло коло. Викладаємо на половину начинку (приблизно 1 ст.л). Другою частиною закриваємо начинку.
Добре закріплюємо краї пиріжка, щоб начинка не вивалювалася.
Тепер пиріжки з яйцем і зеленою цибулею залишилося посмажити на сковороді з невеликим додаванням олії.
Красиві, смачні, апетитні пиріжки готові. Замість яйця та цибулі можна використовувати будь-яку начинку. Пробуйте та експериментуйте.
Смачного!