Якщо ви плануєте святкову вечерю, то цей салат для вас. Легкий і швидкий в приготуванні, а на новорічному столі це просто родзинка. Горіхи і ягоди гармонійно поєднуються з відварною куркою та яблуками, а вкраплення маку мимоволі притягують погляд до цього салату.
Інгредієнти:
- 1 ст. л. маку
- 60 г в’яленої журавлини
- 2 відварені курячі грудки
- 1 яблуко Симиренка
- 1 ст. л. соку лимона
- 4 ст. л. майонезу
- 1 ст. л. не гострої гірчиці
- 60 г в’яленої вишні
- 60 г обсмажених волоських горіхів
- 2 ст. л. петрушки
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
- Мак обсмажую одну хвилину на сухій сковороді.
- Журавлину ошпарюю окропом і обсушую.
- Яблуко краще взяти кислих сортів (у мене – Симиренка), очищаю від шкірки і насіння і нарізаю кубиками, як і відварну курячу грудку. Яблуко скроплюю лимонним соком. Подрібнюю петрушку.
- Готую соус. Перемішую майонез і гірчицю.
- З’єдную всі інгредієнти салату.
- Солю, поперчу, заправляю соусом і перемішую.
- Подаю до столу.
Смачного!
Також читайте: НЕЗВИЧАЙНИЙ РЕЦЕПТ “ОЛІВ’Є” З МАРИНОВАНИМИ ГРИБАМИ І КАРБОНАДОМ