Понеділок, 4 Березня, 2024

Нове

Пишні сирники з в’яленою вишнею, запечені в духовці – ідеальний сніданок

М’які, ніжні, повітряні та зовсім нежирні – це просто ідеальний сніданок!

Інгредієнти:

  • 700-800 г сиру 5%
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 пакетик ванільного цукру (8 г)
  • 3-4 ст. цукру (60-80 г)
  • 40 г в’яленої вишні/родзинок
  • 100-120 г манної крупи
  • 2 яйця + 1 білок
  • Борошно для панірування

Для змащування:

  • 1 жовток
  • 1 ст. л. сметани

Приготування:

У мене в мисці три пачки 5% магазинного сиру, загальною вагою 750 г. Головне, щоб він був максимально сухим – якщо сир занадто вологий, його потрібно по можливості віджати, а ще це має бути саме натуральний сир, а не сирний продукт.

Розминаємо його вилкою. Якщо хочете отримати більш однорідну консистенцію, пробийте сир занурювальним блендером або протріть через сито.

Додаємо в миску 1/2 ч.л. солі, пакетик ванільного цукру та 3-4 ст.л. звичайного цукру, або до смаку. Як наповнювач я беру 40 г домашньої в’яленої вишні.

Замість вишні можна використовувати родзинки, курагу, в’ялену журавлину, шматочки бананів, яблука, цитрусову цедру або зовсім готувати сирники без наповнювачів.

Туди ж всипаємо 100-120 г манки – її кількість залежить від вологості сиру.

Розбиваємо 2 цілих яйця та ще 1 білок, а жовток та 1 ст.л. сметани залишаємо для змащування сирників, тільки не забудьте накрити, щоб жовток не завітрився.

Масу добре перемішуємо, накриваємо плівкою та прибираємо в холодильник мінімум на годину.

Сирну масу можна приготувати з вечора, а вранці залишиться сформувати сирники та відправити їх у духовку.

Присипаємо стіл борошном і викладаємо на нього готове сирне тісто. Катаємо ковбаску товщиною 5-6 см і ділимо її на 20 рівних шматочків.

Формуємо сирники товщиною 1,5-2 см і викладаємо на невеликій один від одного відстані на лист, застелений папером або килимком для випічки.

Змішуємо жовток зі сметаною та щедро змащуємо сирники.

Запікаємо 20-25 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170 ° C на режимі “Конвекція” або 180 ° C на режимі “верхній та нижній нагрівання”.

Гарячі сирнички подаємо зі сметаною, варенням, медом, згущеним молоком, різними солодкими соусами, фруктами або ягодами.

Смачні, рум’яні, апетитні сирники – це один із найпопулярніших та улюблених рецептів із сиру.

Готуйте із задоволенням та їжте з апетитом! Смачного!

 



Нове


Популярне