Сьогодні ділюся з Вами рецептом пирога-суфле з повітряним кремом. Виходить ніжніше чізкейка, дуже легкий і просто тане в роті!
Інгредієнти:
- Борошно – 220 г
- Вершкове масло – 120 г
- Жовтків – 3 штуки
- Сметану – 30 г
- Цукрова пудра – 50 г
- Сіль
- Розпушувач – 2 г
Для крему
- Сметана – 600 г
- Білків – 3 шт
- Крохмаль кукурудзяний – 30 г
- Цукор – 170 г
Приготування:
У тарілку просіюємо борошно, додаємо цукрову пудру, сіль, розпушувач та розмішуємо.
На великій тертці натираємо вершкове масло і розмішуємо руками.
Додаємо яєчні жовтки, сметану, перемішуємо та замішуємо тісто. Накриваємо пакетом і ставимо у холодильник на 30 хв.
У чисту тарілку кладемо сметану, цукор, крохмаль та змішуємо.
У чисту тарілку вливаємо яєчні білки, збиваємо міксером, паралельно всипаючи цукор. Додаємо до сметанної суміші, ретельно змішуючи.
Тісто поділяємо на 1/4.
Формочку 18х24 см застилаємо пергаментом та викладаємо четверту частину тіста. Потім за бажанням викладаємо дрібно нарізані персики.
Розподіляємо весь підготовлений крем і натираємо на тертці невелику частину тіста.
Випікаємо 40 хв, при 180 град.