Салат з фунчозою та креветками – рецепт не тільки простий у приготуванні, але й смачний.
Особливо він сподобається всім любителям азіатської кухні.
Інгредієнти:
- креветки очищені – 150 г
- фунчоза – 100 г
- морква свіжа – 1 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- огірок свіжий – 1 шт.
- часник 2 зубчики
- олія рослинна – 3-4 ст. л. в заправку + олія для обсмажування
- соєвий соус – 3-4 ст. л.
- лимонний сік – 1 ч. л.
- сіль, мелений перець – за смаком
Приготування:
- Фунчозу заливаємо окропом і залишаємо до її розм’якшення – приблизно на 8 хвилин.
- Воду зливаємо.
- Креветки розморожуємо, якщо вони не очищені – очистіть їх.
- Моркву натираємо на корейській тертці.
- Свіжий огірок також нарізаємо соломкою або натираємо на корейській тертці.
- Солодкий болгарський перець нарізаємо соломкою.
- Готуємо заправку для салату. У невеликій мисці з’єднуємо олію з соєвим соусом, додаємо лимонний сік і мелений перець за смаком, видавлюємо часник і перемішуємо. Даємо заправці постояти 5 хвилин.
- Розігріваємо сковороду, вливаємо трохи рослинної олії і обсмажуємо на ній креветки – 1-2 хвилини.
- Перекладаємо обсмажені креветки в салатник, даємо трохи охолонути, з’єднуємо з фунчозою та свіжими овочами – огірком, морквою та болгарським перцем.
- Салат поливаємо заправкою та перемішуємо.
- Даємо салату настоятися – в ідеалі його краще приготувати на ніч, прибрати в холодильник, а наступного дня можна пробувати.
Виходить дуже смачний салат з азіатськими нотками, ідеальним поєднанням ніжних морепродуктів, свіжих овочів з легким присмаком часнику, що перегукується з пряним запахом соєвого соусу.
Смачного!