Нове

Простий і швидкий рецепт салату «Фунчоза з ніжними креветками та свіжими овочами»

Салат з фунчозою та креветками – рецепт не тільки простий у приготуванні, але й смачний.

Особливо він сподобається всім любителям азіатської кухні.

Інгредієнти:

  • креветки очищені – 150 г
  • фунчоза – 100 г
  • морква свіжа – 1 шт.
  • перець болгарський – 1 шт.
  • огірок свіжий – 1 шт.
  • часник 2 зубчики
  • олія рослинна – 3-4 ст. л. в заправку + олія для обсмажування
  • соєвий соус – 3-4 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль, мелений перець – за смаком

Приготування:

  • Фунчозу заливаємо окропом і залишаємо до її розм’якшення – приблизно на 8 хвилин.
  • Воду зливаємо.
  • Креветки розморожуємо, якщо вони не очищені – очистіть їх.
  • Моркву натираємо на корейській тертці.
  • Свіжий огірок також нарізаємо соломкою або натираємо на корейській тертці.
  • Солодкий болгарський перець нарізаємо соломкою.
  • Готуємо заправку для салату. У невеликій мисці з’єднуємо олію з соєвим соусом, додаємо лимонний сік і мелений перець за смаком, видавлюємо часник і перемішуємо. Даємо заправці постояти 5 хвилин.
  • Розігріваємо сковороду, вливаємо трохи рослинної олії і обсмажуємо на ній креветки – 1-2 хвилини.
  • Перекладаємо обсмажені креветки в салатник, даємо трохи охолонути, з’єднуємо з фунчозою та свіжими овочами – огірком, морквою та болгарським перцем.
  • Салат поливаємо заправкою та перемішуємо.
  • Даємо салату настоятися – в ідеалі його краще приготувати на ніч, прибрати в холодильник, а наступного дня можна пробувати.

Виходить дуже смачний салат з азіатськими нотками, ідеальним поєднанням ніжних морепродуктів, свіжих овочів з легким присмаком часнику, що перегукується з пряним запахом соєвого соусу.

Смачного!

Нове

Популярне