Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Повітряний бісквітний рулет до чаю з маковою начинкою

Хочу порадувати вас рецептом дуже смачного, повітряного бісквітного рулету до чаю з маковою начинкою. Дуже простий рецепт. Мої діти дуже люблять бісквітні рулети і часто просять купити їх в магазині, але домашні не тільки смачніше, але і в рази корисніше. У складі бісквітного рулету зовсім небагато інгредієнтів, все натурально. Бісквітний рулет відмінний варіант десерту для сімейного чаювання. Цього разу я хочу вам запропонувати макову начинку, але ви можете вибрати будь-яку, наприклад крем, варення, згущене молоко, фрукти і тд.

Інгредієнти:

Тісто

  • Яйця – 4 шт
  • Борошно – 140 г
  • Цукор – 140 г
  • Дрібка солі

Начинка:

  • Молоко – 300 мл
  • Мак – 5 ст.л
  • Цукор – 3-4 ст.л
  • Манка – 3 ст.л
  • Ізюм – 2 ст.л

Приготування:

Для початку приготуємо тісто. У глибокій мисці починаємо збивати 4 яйця з дрібкою солі. Збиваємо близько 2 хвилин.

Потім починаємо вводити 140 г цукру. Всипаємо по чуть-чуть не перестаючи збивати. Збиваємо ще 5 хвилин до пишної маси.

Просіваємо 140 г борошна і замішуємо тісто. Змішуємо акуратно лопаткою знизу вгору до об’єднання інгредієнтів.

Деко застилаємо пергаментом і розподіляємо тісто рівномірним шаром. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 10-12 хвилин.

Гарячий готовий бісквіт відразу звертаємо в рулет і охолоджуємо.

Готуємо макову начинку для рулету. 300 мл молока ділимо на 2 частини. Одну частину вливаємо в сотейник і ставимо на вогонь. До другої частини молока додаємо 3-4 ст.л цукру, 5 ст.л маку, 3 ст.л манки і 2 ст.л родзинок (родзинки замочила і промила). Перемішуємо.

Коли молоко в сотейнику закипіло додаємо до нього другу частину з маком. Варимо постійно помішуючи до загустіння. Готову начинку охолоджуємо.

Тепер можна розгорнути бісквіт, змащуємо його маковою начинкою і звертаємо щільно в рулет. За бажанням бісквіт можна додатково просочити, але він і так досить соковитий.

Рулет прибираємо в пакет і в холодильник на 2 години.

Готові рулети посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо і подаємо до столу.

Рулет виходить повітряним, ніжним і смачним.

Хочете чогось смачного до чаю, рулет це відмінний варіант випічки. Міняйте начинку і отримуйте новий рецепт.

Смачного!



Нове


Не пропусти