Чудові, повітряні, швидкі булочки зі смачною начинкою! Булочки з яйцем та зеленою цибулею залишаються ніжними та м’якими навіть наступного дня. Сирне тісто поєднується з будь-якою начинкою! Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
- Сир – 200 г
- Молоко – 50 мілілітрів
- Рослинна олія – 50 мілілітрів
- Яйця С1 – 1 штука
- Борошно – 270 г
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – 0,5 ч. ложки (або до смаку)
Начинка:
- Варені яйця – 5 штук
- Сметана – 2 ст. ложки
- Зелена цибуля – 3 ст. ложки (можна і більше)
- Жовток + 1 ст. ложка молока – для змащування
Приготування:
У глибоку миску кладемо сир, додаємо молоко і добре перемішуємо віночком. Наливаємо олію і змішуємо. Додаємо яйце, перемішуємо. Насипаємо сіль, розмішуємо.
Насипаємо борошно з розпушувачем і добре змішуємо лопаткою. Потім руками замішуємо еластичне тісто (м’яке тісто, не липне до рук і не туге). Накриваємо рушником і прибираємо в холодильник (поки готуємо начинку).
У миску натираємо відварені яйця на великій терці. Солимо, додаємо сметану та розмішуємо.
Поділяємо начинку на дві частини. В одну частину додаємо рубану зелену цибулю і розмішуємо.
Тісто розгортаємо і ділимо на 20 частин.
Кожен шматочок розминаємо руками до товщини 3-4 мм та робимо надрізи.
У середини кладемо чайну ложку начинки та загортаємо краї, формуючи булочки.
Викладаємо булочки на лист, застелений пергаментом.
Змащуємо жовтком із молоком і випікаємо 20-25 хв, при 180 град.
Смачного!