Сьогодні готуємо смачну сирну запіканку на сніданок. Це найпишніша і найніжніша запіканка з сиру, яку я тільки пробувала. Дуже вдалий рецепт, завжди виходить ідеальним, рекомендую приготувати.
Приготування:
- сир – 720 г
- 3 яйця
- вершкове масло – 30 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 8 г
- дрібка солі
- манка, борошно чи крохмаль – 80 г
- сметана, кефір або йогурт – 200 г
Приготування:
У миску кладемо 720 г сиру, у мене це 4 пачки по 180 г, жирністю 5%.
Додаємо 3 яйця, 30 г розтопленого вершкового масла, дрібку солі, 100 г цукру і 8 г ванільного цукру.
Залишилося додати 80 г манної крупи та 200 г сметани, кефіру або йогурту на вибір.
У мене сьогодні сметана, краще брати меншу жирність.
Пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції. Якщо використовуватимете кефір, тісто буде більш рідким, але так і має бути.
Форму для випікання щедро змащуємо вершковим маслом та посипаємо манкою. Перекладаємо до неї підготовлену сирну масу, рівномірно розподіляємо формою.
За бажання посипаємо будь-якими ягодами, сухофруктами або нарізаними фруктами. У мене заморожена смородина, попередньо я її не розморожувала.
Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 40 хвилин. Час залежатиме від вашої форми.
Чекаємо поки охолоне і нарізаємо на порційні шматочки. Подаємо на сніданок з чаєм чи кавою. Сирна запіканка виходить дуже ніжною та пишною.
Однозначно рекомендую приготувати, тим більше, що рецепт запіканки дуже простий – склали всі інгредієнти в миску, пробили блендером і відправили до духовки.
На смак солодка і дуже смачна. Мінімум зусиль і отримуємо смачний та корисний сніданок для всієї родини.