Субота, 25 Вересня, 2021

Нове

Паста з білими грибами у вершковому соусі

Паста з білими грибами – напевно одна з тих ресторанних страв, яку ви приготуєте легко. При цьому, навіть не бувши професійним кулінаром. Подана в густому вершковому соусі, з келихом білого вина, паста з білими грибами розкривається приголомшливими смаками. Особливо та, що приготовлена ​​з домашнього тіста. Таке блюдо гідне романтичної вечері, зустрічі друзів, збору сім’ї за одним столом. Як його готувати – дізнайтеся далі.

Це елегантне блюдо розкриває красу простих і вишуканих смаків. Сушені гриби і їх рідина від запарювання створюють аромат, який робить соус неповторним. Додавання вершків і пармезану привносять ніжність. Разом інгредієнти залишають приємний горіховий посмак.

Інгредієнти:

  • 60 г сушених білих грибів;
  • 450 г пасти;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі
  • ¼ ч. л. чорного перцю
  • ¼ ст. вершків високої жирності;
  • ½ ст. тертого сиру пармезан.

Для пасти:

  • 2 1/4 ст. борошна (ще для посипання);
  • 4 курячих яйця;
  • 1/2 ч. л. солі.

Приготування:

  • Помістіть білі гриби в невелику миску і залийте 2 склянками гарячої води. Витримайте 20 хвилин.
  • Тим часом просійте борошно на пасту в миску, додайте сіль. Зробіть поглиблення в гірці борошна, розбийте в нього яйця. Пальцями або виделкою розмішайте білки з жовтками, потім поступово підмішуйте яйця з борошном. Замісіть тісто, викладіть його на робочу поверхню. Виконайте заміс руками протягом 5 хвилин. Підсипайте потроху борошна, щоб тісто стало м’яким, еластичним, але не липнуло до рук.
  • Оберніть плівкою, залиште на 1 годину «відпочити».
  • Вийміть гриби з рідини і переберіть їх, щоб видалити сміття, якщо є.
  • Гриби наріжте, процідіть рідину, що залишилася від замочування, через друшляк з дрібним решетом. Залиште гриби і проціджену рідину окремо до використання.
  • Розкачайте тісто за допомогою машини для приготування пасти. Наріжте пасту на смужки тієї ширини, яка вам більше подобається.
  • Пересипайте напівфабрикат борошном у міру приготування. Заверніть пасту гніздами, залиште трохи підсохнути.
  • Через приблизно 30 хвилин поставте каструлю з 4 л води на вогонь, доведіть до кипіння. У міру закипання посоліть воду і киньте пасту. Варіть до стану «al dente» або 5-7 хвилин після закипання.
  • Очистіть цибулю, промийте, наріжте невеликими кубиками.
  • Паралельно з приготуванням пасти, поставте велику сковороду на вогонь. Додайте вершкове масло. Коли масло досить сильно розігріється, викладіть цибулю. Обсмажте цибулю на середньому вогні, періодично помішуючи, поки вона не почне рум’янитися по краях.
  • Викладіть до цибулі нарізані білі гриби. Посоліть гриби, додайте дрібку перцю.
  • Готуйте приблизно 2 хвилини.
  • Влийте воду, що залишилася від замочування грибів, тушкуйте на слабкому вогні приблизно 10 хвилин або поки вона не випарується.
  • Намагайтеся, щоб соус не був занадто рідким, але і не випарюйте його більше, ніж на половину.
  • Вмішайте в соус вершки і дайте протушкуватись ще 2 хвилини.
  • Посоліть, додайте ще трохи перцю. Потріть мускатний горіх в кількості до смаку (врахуйте, що ще трохи спецій втягне в себе паста, будьте щедрі).
  • У процесі приготування соусу, відкиньте на друшляк пасту і додайте в соус.
  • Перемішайте пасту і вміст сковороди, добре прогрійте.
  • В кінці приготування додайте ½ тертого пармезану, перемішайте.
  • Подавайте пасту гарячої з додатковою порцією пармезану за бажанням.

Смачного!



Нове


Не пропусти