Нове

Пампушки з часником без дріжджів: повітряне тісто на «швидку руку»

Чудові часникові пампушки. Готуються без дріжджів, і не треба чекати, доки підніметься тісто. Все дуже швидко! Виходять невагомими, м’якими та повітряними. Ділюсь рецептом.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 г
  • Яйця С2 – 2 штуки
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Борошно – 270 г
  • Рослинна олія – 4 ст. ложки
  • Розпушувач – 10 г
  • Сіль – 0,5 ч. ложки

Часникова заправка (все до смаку)

  • Кріп
  • Часник
  • Рослинна олія
  • Сіль

Приготування:

У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і добре перемішуємо. Вливаємо олію і знову розмішуємо.

Викладаємо сир і ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Всипаємо близько половини просіяного борошна, розпушувач, перемішуємо. Руками замішуємо тісто і борошно, що залишилося, всипаємо частинами (тісто повинно вийти м’яким і ніжним).

Розкочуємо тісто і поділяємо на 18 частин. Кожному шматочку надаємо овальної форми.

Застилаємо форму папером для випічки і викладаємо пампушки. Змащуємо жовтком із однією ложкою молока.

Випікаємо 25 хв при температурі 180 град.

Часникова заправка

У миску кладемо дрібно нарізаний кріп, часник, пропущений через прес, сіль і додаємо трохи олії. Все добре змішуємо. Змащуємо готові гарячі булочки.

Смачного!

Нове

Популярне