Чудові часникові пампушки. Готуються без дріжджів, і не треба чекати, доки підніметься тісто. Все дуже швидко! Виходять невагомими, м’якими та повітряними. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
- Сир – 300 г
- Яйця С2 – 2 штуки
- Цукор – 1 ст. ложка
- Борошно – 270 г
- Рослинна олія – 4 ст. ложки
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – 0,5 ч. ложки
Часникова заправка (все до смаку)
- Кріп
- Часник
- Рослинна олія
- Сіль
Приготування:
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і добре перемішуємо. Вливаємо олію і знову розмішуємо.
Викладаємо сир і ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Всипаємо близько половини просіяного борошна, розпушувач, перемішуємо. Руками замішуємо тісто і борошно, що залишилося, всипаємо частинами (тісто повинно вийти м’яким і ніжним).
Розкочуємо тісто і поділяємо на 18 частин. Кожному шматочку надаємо овальної форми.
Застилаємо форму папером для випічки і викладаємо пампушки. Змащуємо жовтком із однією ложкою молока.
Випікаємо 25 хв при температурі 180 град.
Часникова заправка
У миску кладемо дрібно нарізаний кріп, часник, пропущений через прес, сіль і додаємо трохи олії. Все добре змішуємо. Змащуємо готові гарячі булочки.
Смачного!