Вівторок, 16 Квітня, 2024

Нове

П’ять смачних страв з баклажанів!

Страви з баклажанів дуже корисні, тому що баклажани містять багато корисних речовин і клітковини. Крім цього, баклажани мають ще й оригінальний смак. У цій статті ви знайдете п’ять смачних страв з баклажанів.

1. Баклажани в фользі в духовці

Я дуже люблю баклажани, але не завжди є час на довгі приготування. Сьогодні ділюся з вами простим і швидким рецептом приготування баклажанів. Баклажани будемо готувати у фользі в духовці. Блюдо виходить дуже смачним і ароматним.

Складові:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 1-3 зубчики
  • Сіль і чорний перець – за смаком
  • Рослинна олія

Приготування:

  • Баклажани вимити, розрізати вздовж на дві частини. Зробити глибокі надрізи.
  • Добре натерти спеціями. (Сіль, перець, подрібнений часник).
  • Кожну половинку баклажана змастити олією.
  • Баклажани викласти на фольгу, додати нарізаний кружальцями помідор, з’єднати половинки і загорнути у фольгу.
  • Запікати в духовці при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.

Смачного!

2. Баклажани з помідорами в духовці

Баклажани з помідорами в духовці – що може бути простіше і смачніше. Ці два чудових овоча відмінно доповнюють один одного і пропонують масу варіантів для приготування різноманітних страв. Сьогодні я поділюся, своїм рецептом приготування закуски з баклажанів!

Складові:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Твердий сир – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Свіжа зелень – за смаком

Приготування:

  • Баклажани вимити, нарізати кружечками товщиною ~ 1 см.
  • Нарізані баклажани перекласти в миску, посолити і залишити на 20-30 хвилин. Через зазначений час добре промити під проточною водою. Це робиться для того, щоб з баклажанів пішла гіркота.
  • Помідори нарізати кружечками.
  • Часник дрібно нарізати ножем.
  • На змащений олією лист викласти баклажани. Додати сіль і чорний перець за смаком.
  • На кожен кружечок баклажана викласти невелику кількість подрібненого часнику і помідори.
  • Зверху посипати натертим сиром.
  • Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
  • Проста і водночас дуже смачна закуска з баклажанів готова!

Смачного!

3. Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Ця страва китайської кухні шалено смачна і незвичайна!

Складові:

  • баклажани середні – 2 шт.
  • перець болгарський – 2 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • крохмаль картопляний – 2 ч. л
  • сіль за смаком
  • вода гаряча – 100-150 мл.

Для соусу:

  • соєвий соус – 40 мл
  • імбир сушений або свіжий – 1 ч. л
  • оцет рисовий або яблучний – 2 ч. л
  • мед – 20 г
  • крохмаль картопляний – 1 ст. л

Приготування:

  • Баклажани нарізати невеликими шматочками, посолити і залишити на 15-20 хвилин.
  • Перець очистити від насіння і нарізати довгими шматочками.
  • Для приготування соусу необхідно змішати соєвий соус з медом, додати оцет, імбир, якщо ви використовуєте свіжий імбир, то його потрібно попередньо очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Сюди ж додати крохмаль і пропущений через прес часник, добре перемішати соус.
  • Баклажани промити проточною водою, віджати, посипати картопляним крохмалем (2 ч.л), перемішати.
  • Обсмажити баклажани на рослинній олії на сильному вогні, помішуючи, до рум’яності.
  • Окремо обсмажити з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні болгарський перець (буквально 2-3 хвилини) і додати його до баклажанів на сковороду.
  • Перемішати обсмажені баклажани і болгарський перець, влити приготований соус.
  • Додати гарячу воду, все швидко перемішати. Баклажани тушити, постійно помішуючи, на невеликому вогні 3-4 хвилини.
  • Подавати блюдо можна в теплому і повністю охолодженому вигляді!

Смачного!

4. Баклажани з курячими грудками в духовці

Коли на ринках з’являються баклажани, ми обов’язково їх купуємо і починаємо замислюватися, що ж з них приготувати ?! Сьогодні хочу запропонувати Вам рецепт приготування баклажанів в духовці з сиром і курячими грудками. Цей рецепт підійде для любителів смачних і ситних страв.

Інгpедіенти:

  • Баклажани – 2-3 шт.
  • Філе курячої грудки – 250-300 г
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сир твердий – 60 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Зелень – за смаком

Приготування:

  • Баклажани нарізати уздовж на тонкі пластини, товщиною 0,5 см і обсмажити на сковороді до золотистого кольору.
  • Куряче філе також нарізати на тонкі пластини, можна їх злегка відбити. Додати сіль і чорний перець.
  • На дно форми для запікання покласти обсмажені баклажани. Посолити, зверху посипати дрібно нарізаною зеленню і додати подрібнений часник.
  • Наступним шаром викласти курячу грудку, обсмажувати не потрібно, вона приготується безпосередньо в духовці.
  • Знову викладіть обсмажені баклажани і присипте зеленню.
  • Помідори нарізати тонкими кружечками і викласти їх на баклажани. Посолити за смаком.
  • Зверху викладаємо ще один шар баклажанів і відправляємо запікатися в духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Після цього форму виймаємо з духовки, щедро посипаємо натертим сиром і знову відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
  • Як тільки сир добре розплавиться і злегка зарум’яниться, блюдо можна виймати з духовки. Дайте йому злегка охолонути і можна подавати до столу.

Смачного!

5. Рулетики з баклажанів з морквою і волоськими горіхами

З баклажанами прекрасно поєднуються найрізноманітніші продукти – м’ясо, птиця, овочі, гриби, сир. Сьогодні хочу запропонувати Вам рецепт, рулетиків з баклажанів з морквою і волоськими горіхами. Баклажанні рулети можуть бути як самостійною стравою, так і легкою закускою.

Складові:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кріп – кілька гілочок
  • Волоські горіхи – 6-8 половинок
  • Майонез – 2 ст.л
  • Сіль за смаком

Приготування:

  • Баклажани вимити і нарізати уздовж скибочками завтовшки 3-5 мм.
  • Баклажани посолити за смаком і обсмажити на сковороді (з додаванням рослинної олії) з двох сторін до золотистого кольору.
  • Обсмажені баклажани викласти на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки олії.
  • Тепер приступимо до приготування начинки. Для цього необхідно змішати моркву натерту на дрібній тертці, дрібно нарізаний кріп, майонез, подрібнений часник і волоські горіхи.
  • На скибочку баклажана викласти чайною ложкою начинку і згорнути в рулетик.

Смачного!

Також читайте: ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ І КАБАЧКИ. ДУЖЕ СМАЧНА НАЧИНКА



Нове


Популярне