Влітку, як тільки на грядках з’являються перші овочі, відразу йдуть в хід такі страви, як овочеве рагу – швидко, просто, смачно і корисно. Пропонуємо швидкий рецепт овочевого рагу з грибами, яке буде тушкуватися в сковороді. Секрет смачного рагу полягає в нарізці овочів і правильної їх закладки в сковороду. Овочі і гриби необхідно нарізати середніми або великими шматочками, так вони збережуть свою соковитість, натуральність смаку і зовнішній вигляд. Овочі додаються в сковороду в певній послідовності, залежно від часу приготування кожного овоча. Сильно довго суміш не варто тушкувати, смачніше буде, якщо печериці і гриби залишаться щільними. Також для посилення смаку можна додати спеції, але не багато, щоб не затьмарити натуральний смак продуктів, тут відмінно підійде копчена паприка і сухий часник. Рагу з даного рецептом з копченим смаком і ароматом стане вашим улюбленим блюдом на весь літній сезон.
Інгредієнти:
- Печериці – 300 г
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рослинна олія – 20 мл.
- Цибуля зелена – для подачі
- Паприка копчена – за смаком
- Часник сушений – щіпка
- Сіль, перець чорний – за смаком
Приготування:
Перед приготуванням рагу всі овочі ретельно вимийте і висушіть. Цибулю очистити, нарізати кубиком середнього розміру. Сковороду нагрійте, влийте 1 ст.л. рослинної олії, закиньте цибулю, смажте 2 хвилини окремо від інших овочів. Солодкий перець розрізати навпіл, видаліть насіння, м’якуш нарізати середнім кубиком, додайте до цибулі, продовжуйте пасерувати разом ще кілька хвилин.
Баклажани наріжте кубиками середнього розміру, помістіть в сковороду, перемішайте. Вогонь зменште до середнього, сковороду прикрийте кришкою, тушкуйте овочі 5 хвилин.
Потім додайте до овочів кабачки, нарізані аналогічно. Перемішайте, продовжуйте тушкувати на невеликому вогні ще 5 хвилин, періодично перемішуючи суміш. Овочі тушкуйте у власному соку, не додаючи рідини.
Печериці промийте, крупно наріжте, покладіть до овочів, перемішайте. Через кілька хвилин гриби пустять сік, тушкуйте суміш 5 хвилин до готовності всіх компонентів.
Ближче до кінця тушкування овочі та гриби посоліть за смаком, додайте копчену паприку, мелений часник і чорний перець, перемішайте. Присипте блюдо подрібненою зеленою цибулею або іншою зеленню.
Готове рагу перекладіть в тарілку, подайте на стіл.
Смачного!