Цей рецепт кексу – чудова можливість розкрити свої кулінарні таланти та порадувати близьких чудовим десертом. М’який, шоколадний кекс стане чудовим доповненням до чаю або кави, чи то як смачна закуска під час перерви на обід.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 1 шт
- Вершкове масло – 120 г
- Цукор – 100 г
- Какао-порошок – 80 г
- Розпушувач тіста – 1 ч. л
- Сода – 0,5 ч. л
- Сіль – щіпка
- Йогурт без добавок – 120 г
- Заварений кавовий напій – 180 мл
- Шоколад – 140 г
Приготування:
Розтоплюємо окремо шоколад та вершкове масло у різних мисках, потім об’єднуємо їх разом. Окремо змішуємо борошно, цукор, какао, соду, розпушувач тіста і сіль. У цю суміш додаємо каву, яйце та йогурт, і добре змішуємо. З’єднуємо суху суміш з шоколадною, додаємо нарізаний шоколад і перемішуємо. Виливаємо у форму для запікання, змастивши її оливковою олією. Відправляємо кекс до розігрітої до 180 градусів духовки на 25 хвилин. Після готовності поливаємо розтопленим шоколадом зверху.