Середа, 24 Квітня, 2024

Нове

Ніжні тоненькі кабачкові рулетики з куркою та зеленню – відірватися неможливо

Не тільки я так вважаю, всім моїм родичам, друзям та знайомим смачно. Сподіваюся, і вам сподобається.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 3-4 штуки (48 платівок)
  • Курка відварена – 200 г
  • Сметана – 50 г
  • Майонез – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп – 1 пучок
  • Помідори – 2 штуки
  • Сир – 50 г
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова – 1 столова ложка
  • Цукор – 0,5 чайної ложки
  • Суміш перців – за смаком

Приготування:

Кабачки нарізаю овочечисткою на тонкі смужки. Викладаю смужки на паперовий рушник або на тканинний. Посипаю сіллю і залишаю хвилин на 10-15, поки займаюсь начинкою.

Для начинки відварену курку нарізаю дрібними кубиками, перекладаю на миску. Краще брати не грудку, а стегенця наприклад, або грудку + стегна. Додаю до курки пропущений через прес часник, сметану та майонез.

Я беру саме так — половину сметани та половину майонезу. З одним майонезом перебивається смак кабачків, а з однією сметаною трохи прісновато на мій смак.

Кріп дрібно нарізаю, кропу не шкодую. Додаю до курки. Перемішую. Начинку я не солю – солоні кабачки, курка солона і майонез теж солоний).

Готую форму для запікання. Помідори розрізаю навпіл, натираю на дрібній тертці прямо у форму, шкірку викидаю. Додаю сіль, цукор, суміш перців та олію. Перемішую.

З кабачків струшую зайву сіль. Кожен рулетик у мене складається із трьох пластин. Викладаю їх трохи внахльост.

Кладу на один край начинку, загортаю у рулетик. Так роблю усі рулетики.

Перекладаю їх у форму з томатом.

Ставлю в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Дістаю, посипаю сиром.

Збільшую температуру до 200 градусів. І ставлю ще на кілька хвилин до моменту, коли сир розплавиться і трохи підрум’яниться. Сиру треба зовсім трохи. Він тут більше для гарного верху, ніж смаку).

Ось і весь рецепт. Погодьтеся, що дуже просто). Спробуйте приготувати).



Нове


Популярне