Не тільки я так вважаю, всім моїм родичам, друзям та знайомим смачно. Сподіваюся, і вам сподобається.
Інгредієнти:
- Кабачки молоді – 3-4 штуки (48 платівок)
- Курка відварена – 200 г
- Сметана – 50 г
- Майонез – 50 г
- Часник – 1 зубчик
- Кріп – 1 пучок
- Помідори – 2 штуки
- Сир – 50 г
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова – 1 столова ложка
- Цукор – 0,5 чайної ложки
- Суміш перців – за смаком
Приготування:
Кабачки нарізаю овочечисткою на тонкі смужки. Викладаю смужки на паперовий рушник або на тканинний. Посипаю сіллю і залишаю хвилин на 10-15, поки займаюсь начинкою.
Для начинки відварену курку нарізаю дрібними кубиками, перекладаю на миску. Краще брати не грудку, а стегенця наприклад, або грудку + стегна. Додаю до курки пропущений через прес часник, сметану та майонез.
Я беру саме так — половину сметани та половину майонезу. З одним майонезом перебивається смак кабачків, а з однією сметаною трохи прісновато на мій смак.
Кріп дрібно нарізаю, кропу не шкодую. Додаю до курки. Перемішую. Начинку я не солю – солоні кабачки, курка солона і майонез теж солоний).
Готую форму для запікання. Помідори розрізаю навпіл, натираю на дрібній тертці прямо у форму, шкірку викидаю. Додаю сіль, цукор, суміш перців та олію. Перемішую.
З кабачків струшую зайву сіль. Кожен рулетик у мене складається із трьох пластин. Викладаю їх трохи внахльост.
Кладу на один край начинку, загортаю у рулетик. Так роблю усі рулетики.
Перекладаю їх у форму з томатом.
Ставлю в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Дістаю, посипаю сиром.
Збільшую температуру до 200 градусів. І ставлю ще на кілька хвилин до моменту, коли сир розплавиться і трохи підрум’яниться. Сиру треба зовсім трохи. Він тут більше для гарного верху, ніж смаку).
Ось і весь рецепт. Погодьтеся, що дуже просто). Спробуйте приготувати).