Сьогодні покажу тісто для солодкої випічки. На випікання йде всього 10 хвилин, тісто виходить дуже м’яке, ніжне, пористе та смачне. Готую з нього печиво та рогалики з різними начинками.
Інгредієнти:
- 250 г борошно
- 100 мл кефір (3,2%)
- 100 г згущене молоко (варене)
- 50 г вершкове масло
- 1 шт. куряче яйце
- 2 ст. л. з гіркою цукор
- 1 ч. л. розпушувач
- 1 щіпка сіль
Приготування:
- Швидко збиваємо яйце з сіллю та цукром.
- Вливаємо кефір (підігрівати не треба) та розтоплене вершкове масло. Вершкове масло можна замінити на рослинне, але з вершковим маслом випічка виходить ніжнішою.
- Додаємо розпушувач і порціями висипаємо борошно (у мене вищий сорт).
- Перемішуємо спочатку ложкою, а потім рукою. Тісто довго не вимішуємо. Тісто виходить дуже м’яке. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.
- Потім тісто ділимо на 2 частини. З однією частиною працюємо, а другу частину поки що залишаємо в холодильнику. Поверхню присипаємо борошном. Розкочуємо половину тіста в тонке коло і розрізаємо на клини (12 шт.). Тісто ніжне та з ним приємно працювати.
- На широкі частини тіста викладаємо варене згущене молоко (по ½ ч. л.). Занадто багато не додаємо, інакше при випіканні згущеного молока порве тісто і витече назовні.
- Згущене молоко закриваємо тістом, притискаємо з боків пальцями і згортаємо в рогалики.
- Рогалики перекладаємо на лист і випікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах 10 хвилин. Занадто довго в духовці не тримаємо, інакше тісто вийде тверде.
- Як тільки рогалики злегка зарум’яняться, одразу виймаємо. Ось такими гарними вони виходять.
- Рогалики з вареним згущеним молоком остуджуємо і подаємо з улюбленими напоями. Вони просто готуються, смак у них чудовий. Замість згущеного молока можна брати густе варення або джем.
Смачного!!!