Цей рецепт плюшок із цукром – це витвір мистецтва для тих, хто любить випічку, яка тане в роті. Завдяки дріжджовому тісту, ці пухкі рулетики виходять особливо ніжними та смачними. Це не просто випічка – це витвір, який наповнить ваш кулінарний досвід новими враженнями.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 200 г
- Борошно – 550 г
- Вершкове масло – 100 г
- Молоко – 300 мл + 1 ст. л
- Рослинна олія – 5 ст. л
- Сіль – щіпка
- Сухі дріжджі – 2 ч. л
- Ванільний екстракт – 1 ч. л
- Курячий жовток – 1 шт
Приготування:
Збиваймо яйця із 4 ст. л цукру, рослинною олією, щіпкою солі та ванільним екстрактом. Додаємо 300 мл молока та дріжджі, перемішуємо. Поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто. Формуємо шар, залишаємо на 2 години. Розігріваємо духовку до 180 °C. Розтоплюємо вершкове масло. Збиваємо жовток ложкою молока. Розподіляємо на 12 частин, розкочуємо в коло. Змащуємо рослинною олією, обсипаємо цукром і скручуємо в рулет. Закриваємо кінці. Згинаємо рулет на пів, з’єднуємо і закриваємо кінці. Розрізаємо по середині та розгортаємо, щоб вони нагадували сердечка. Мажемо жовтком. Випікаємо 20–25 хвилин.